pusztaszabolcs

2021.01.29. 07:00

Következmények nélkül maradhat ez a gyalázat?

Megdöbbentő poszt látott napvilágot a legnagyobb közösségi portálon. A kisváros alpolgármestere óvszerrel poénkodott a legnagyobb vallási közösség ellen.

FMH-összeállítás

Lapunk nem vállalja, hogy a gyalázatos képet betegye az újságba, mert az egyszerűen vállalhatatlan. Csiki Szilárd alpolgármester nem pusztán poénosnak találta a Boldogasszonyt egy óvszerrel közösen ábrázoló képet, hanem véleménye szerint tréfás megjegyzést is fűzött hozzá: „Ez kellett volna annó Máriának, és akkor nem kellett volna kitalálni egy egész „vallást” egy félre... miatt.”

A település lakóinak jelentős része megdöbbenésének adott hangot, ahogy ezt megerősítette Pusztaszabolcs első embere is, aki jelezte lapunknak, hogy elítéli a posztot. Ugyanakkor Zsuffa Erzsébet azt mondta: – polgármesterként nem hagyhatom figyelmen kívül azt sem, hogy alpolgármesterként elismerésre méltó munkát végez, ami közösségünk érdekeit szolgálja.

A megválasztott polgármester, Zsuffa Erzsébet „Isten hozta Pusztaszabolcs város megújult honlapján!” köszöntéssel fogadja az arra látogatót. A kérdés, melyik Isten hozhatja az olvasót egy kereszténységet gyalázó alpolgármester városába? Fotó: pusztaszabolcs.hu

Úgy néz ki, ez a közösség már nem keresztény.

Ezek szerint bár Zsuffa Erzsébet polgármester a nyilvánosság előtt azt hirdeti, hogy elítéli a kereszténygyalázó alpolgármester tettét, de azzal a lendülettel meg is bocsájtott neki, és nem kívánja leváltani posztjáról. A Fejér Megyei Hírlap kérdésére úgy reagált, hogy: – ezt az ügyet egy arc nélküli, a várost hergelő portál kapta fel.

A bejegyzést a Facebook portálján találtuk, ami a legkevésbé sem nevezhető arc nélkülinek, főleg úgy nem, hogy Csiki Szilárd a saját és családja arcát adta gyalázkodó megjegyzéséhez.

– Keresztény emberként azt vártam volna, hogy az alpolgármesteremet megtámadják a város lakói, de nem ez történt. Egy-két arc nélküli, ellenzéki ember véleményt nyilvánított, de a lakók azt látják, hogy ez egy ronda hergelés a város vezetése ellen – fogalmazott Pusztaszabolcs polgármestere. Tehát Zsuffa nem egyszerűen megvédi alpolgármesterét, hanem politikai ellenfeleit támadja a saját alpolgármestere bejegyzései miatt.

A településen járva az utcán járó embereket is megkérdeztük az üggyel kapcsolatban. Tekintettel arra, hogy a Facebookot nem sokan olvassák Pusztaszabolcson, a gyalázkodó képet és Csiki Szilárd alpolgármester kereszténygyűlölő megjegyzését megmutattuk a megkérdezetteknek.

– Rendes emberként ismertük a Csiki urat, nehéz elképzelni, hogy ezt tette. Én katolikus keresztény vagyok, és az egész családom, a fiam és a két lányom is. Lehet, hogy már ők is hallották, bár mindhárman Pesten élnek. Megkérdezem majd, mi a véleményük – mondta keresve a szavakat Ilona, miközben visszaadta az ízléstelen képet.

A Pusztaszabolcson élők elítélik a település alpolgármestere gyalázatos megnyilvánulását a Facebookon

Két szatyorral a kezében így vélekedett egy idős hölgy: – nem gondoltam volna róla ilyet. Ez nem rá vall. Most sokat esett a szememben, pedig én is rá szavaztam.

Természetesen lapunk megkérdezte Zsuffa Erzsébetet, hogy Csiki Szilárd alpolgármestert leváltja-e pozíciójából, a polgármester így válaszolt: – még egyszer hangsúlyozom, hogy sem én, sem a testületünk nem zsarolható, és ez az egész nem más, mint egy politikai húzás. Nem vagyok senkinek a marionettbábuja. Én nem vagyok politikus, kikérem magamnak. Nem politikusként gondolkodom, hanem kiállok az emberek mellett – mondta Zsuffa.

Az már más lapra tartozik, ha a polgármester nem politikus, akkor kik azok a keresztények, akik őket megválasztották, és ezek a megválasztott „nem politikusok” a választókat hitük miatt arcul köpték?

Előző cikkünk a témában:

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vallalhatatlan-alpolgarmesteri-komment-pusztaszabolcson-4100107/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában