Toborzókampány

2021.01.28. 14:00

Járőröket képez ki a rendőrség

Idén két alkalommal, áprilisban és szeptemberben indít járőrképzést az Országos Rendőr-főkapitányság, amelyre városunkból is várják a jelentkezéseket.

Molnár Emese

Fotó: LI

Toborzókampányt indított a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, amelynek az a célja, hogy minél szélesebb körben felhívják polgártársaink figyelmét a rend­őri pályához való csatlakozás lehetőségeire. Az Országos Rend­őr-főkapitányság ebben az esztendőben két alkalommal, áprilisban és szeptemberben indít közbiztonsági­járőr-, valamint útlevélkezelői tanfolyamot, amelyek időtartama tíz hónap. A jelentkezés feltételei: érettségi, magyar állampolgárság, 18–55 év közötti életkor, büntetlen előélet és cselekvőképesség. Ezt követi a felvételi eljárás. Ez egy többlépcsős kiválasztási folyamat, ahol a jelentkező pszichikai, egészségügyi és fizikai alkalmasságát vizsgálják a rend­őrség felkészült és tapasztalt szakemberei.

Az Országos Rendőr-főkapitányság ebben az esztendőben két alkalommal, áprilisban és szeptemberben indít közbiztonságijárőr-, valamint útlevélkezelői tanfolyamot. A tíz hónapos képzés részleteiről Gránicz Enikő őrmester (képünkön), a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság rendőre, körzeti megbízottja beszélt lapunknak. – Annyit mindenképpen szeretnék kiemelni, hogy ezzel nemcsak egy munkát, hanem élethivatást is választanak a jelentkezők. A rendőrségen hosszú távra lehet tervezni, és egy összetartó, fi atalos, lendületes csapat tagjai lehetnek, így látva el a szolgálatot nap mint nap – mondta az őrmester.
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A felvételt nyert személyek a tanfolyam megkezdésével egy időben munkaviszonyba kerülnek, tehát bérezést és cafeteriát biztosítanak számukra az első perctől. Mindezek mellett a B kategóriás jogosítvány megszerzését, szolgálati ruházatot, elektronikus okoseszközöket, kollégiumi elhelyezést, és az útiköltség-támogatást is garantálják. A szakma elsajátításához országosan két képzési helyen, az adyligeti Rend­őrképző Akadémián, valamint a szegedi Rendőrképző Akadémián kínálnak lehetőséget. A képzésre történő jelentkezéseket folyamatosan fogadják. Mindezekről Gránicz Enikő rend­őr őrmester, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság rendőre, körzeti megbízottja beszélt lapunknak. Ő végzi a helyi toborzási feladatok koordinálását, és készséggel segíti, tájékoztatja az érdeklődőket a képzésről, a jelentkezés feltételeiről, a rendőri hivatásról.

A járőrképzés tíz hónapig tart az adyligeti vagy a szegedi Rendőrképző Akadémián Fotó: rendőrség

– Annyit még mindenképpen szeretnék kiemelni, hogy ezzel nemcsak egy munkát, hanem élethivatást is választanak a jelentkezők. A rendőrségen hosszú távra lehet tervezni, és egy összetartó, fiatalos, lendületes csapat tagjai lehetnek, így látva el a szolgálatot nap mint nap. Nemes életcél hivatást választani, a közbiztonság társadalmi és egyéni igény, amelynek folyamatos és szakszerű biztosításával tudjuk szolgálni és védeni a magyar állampolgárokat – tette hozzá az őrmester. A képzéssel kapcsolatban bővebb információkkal a police.hu weboldalon, illetve e-mailen a [email protected]­lice.hu címen szolgálnak. Személyesen pedig a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság részéről Gránicz Enikő őrmester (25/510-510), a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság részéről Eperjes Eszter százados (22/541-600) szolgál tájékoztatással az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában