összeállítás

2021.01.01. 20:00

Hírportálunk 2020-as legolvasottabb hírei – I. félév

2020 bővelkedett eseményekben. Lássuk, milyen hírekre kattintottak a legtöbben az elmúlt esztendőben itt a duol.hu-n.

duol.hu

Január

Az év legolvasottabb és legkedveltebb hírét hozta a január. Országos hír lett a három fiatal hőstettéből. Hétszázötezren olvasták el a történetet és százhatvanhatezer lájkot kapott az írás.

Csapóczi Róbert, Farkas Béla és Kelemen Róbert segített egy idős bácsinak, akinek beszorult a lába az Erdősor végén, a lépcsőnél.

Róbert így emlékezett vissza a történtekre:

– A boltba mentünk ki a kollégiumból kedden este, nagyjából fél kilenc lehetett, és észrevettük az Erdősor végén a háznál, hogy valaki fekszik a lépcsőnél. Megkérdeztük mi a baja, hogy segítsünk-e felállni, de mondta a bácsi, hogy nagyon fáj a lába, meg sem tud mozdulni. Gondoltuk, hátha eltört. Levettem a kabátom, a fiúk tartották a bácsi fölött, hogy ne ázzon, én fogtam a fejét, hívtuk a mentőt is. Olyan volt a bácsi, mintha sokkos állapotban lenne. Mondta, hogy ott laknak a lépcsőházban, várja otthon a felesége, úgyhogy felmentünk szólni neki is.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kabatjukkal-vedtek-tartottak-a-fejet-es-hivtak-a-mentoket-3213684/

Február

Talán nem meglepő, hogy a februári legolvasottabb hírünk a 16-án megtartott időközi országgyűlésiképviselő-választásról készült beszámolónk volt. A választást azért írta ki a köztársasági elnök, mert a korábban megválasztott Pintér Tamás Dunaújváros polgármestere lett 2019 őszén, és az összeférhetetlenség miatt lemondott a parlamenti mandátumáról. Az így megüresedett országgyűlési helyre választottak képviselőt a körzetben.

Folyamatosan követtük az eseményeket a szavazókörök nyitásától egészen az eredményekig. A választókerület kilenc településéről aktív érdeklődés mutatkozott a választási hírblokkunk felé. Több helyszínről készítettünk képes riportot, és a részvételi adatokról folyamatosan készítettünk összesítő és település szintű táblázatot. Megörökítettük egy fiatalember első szavazását is.

A nap végén infografikán mutattattuk a szavazás eredményét.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/orszaggyulesi-kepviselo-idokozi-valasztasa-3238104/

Március

Dunaújvárosban is megjelent a koronavírus. Az az első dunaújvárosi, igazolhatóan fertőzött beteget elkülönítettek, orvosok segítették a felépülését. Rendkívüli kórházi intézkedéseket vezettek be, talán még emlékeznek a nagy feltűnést keltett kék színű előszűrő sátorra, amely a kórház előtt került felállításra. Több élelmiszerboltban is korlátozták az egy személy által egyszerre megvásárolható termékek mennyiségét. A Volánbusz az önkormányzattal egyeztetve megszüntette a helyi járatos buszokon az első ajtós felszállást és a buszokon történő jegyvásárlást. Zárva tartottak a városi kulturális és művelődési intézmények, az uszoda és az élményfürdő is.

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megjelent-a-virus-dunaujvarosban-is-3513015/

Április

A koronavírus meglepte a város lakosait. Pest megye után a legfertőzöttebb térség Fejér megye volt. A hónap legolvasottabb cikke egy képösszeállítás volt, melyet a kijárási tilalom alatt készítettünk. A húsvéti ünnepet megelőző munkanapon a Tesco és az Obi áruházak parkolója tömve volt a vásárlók autóival.

https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/koronavirus-ezusterem-fejer-megyenek-3543906/

Május

A hónap 26-án egy súlyos baleset történt Mezőfalva és Nagyvenyim között. A frontális karambol következtében az egyik autó az árokba borult. A tűzoltó egységek három embert szabadítottak ki feszítővágóval a kocsikból. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. A helyszíni szemle és műszaki mentés idején, a balesettel érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a rendőrök.

A cikket képgalériával jelentettük meg. Ez a hír volt a májusi hónap legolvasottabb cikke.

https://www.duol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/sulyos-baleset-tortent-mezofalva-es-nagyvenyim-kozott-3620175/

Június

Sajnos a júniusi legolvasottabb hírünk is egy baleset volt, amelyben egy motoros veszítette életét Dunaföldvárnál. A motoros – vélhetően nagy sebességgel – Paks irányába közlekedett, amikor nekiütközött a főútra kanyarodó traktor pótkocsijának. A motor vezetője – egy 60 éves paksi férfi – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A cikkünket képgalériával frissítettük.

https://www.duol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/halalos-baleset-tortent-a-6-os-fouton-dunafoldvaron-3682523/

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában