Dunaújvárosi Egyetem

2021.01.27. 07:00

Fejlesztés, nyílt nap és konferencia az egyetemen

A Dunaújvárosi Egyetemen az Ipari Fejlesztési Központ az Opelnek fejleszt egy új eszközt. A projekt célja egy olyan új és innovatív tárolórendszer, amelynek során a forgácsolt félkész- és késztermékek, mint például henger, dugattyú, főtengely tárolása és gyártóegységen belül vagy akár nagy távolságokban való anyagmozgatása is biztonságosan megoldható. Ezt a témát, a felvételi jelentkezés előtti utolsó nyílt nap tapasztalatait és egy tudományos konferencia tanulságait szedtük egy csokorba. Hírek a Dunaújvárosi Egyetemről.

Brousil Csaba

2021.01.19. Dunaújvárosi Egyetem főépülete Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Legelőször nézzük, pontosan mivel is foglalkozik az Ipari Fejlesztési Központ (IFK) az egyetemen. A központ fő feladata, hogy az ipari szereplőket és az egyetemi kompetenciákat összehangolja, illetve az ipari szektornak nyújt méréseket, vizsgálatokat és fejlesztéseket. Része a korábban Pályázati Iroda néven működő szervezeti egység. A Pályázati Iroda vezetőjének munkáját a rektor szakmai irányítása, valamint a rektor és a kancellár ellenőrzése mellett végzi. A Pályázati Iroda az egyetem hazai és nemzetközi pályázataival kapcsolatos operatív és koordinációs feladatait látja el, illetve emellett azon dolgozik, hogy az egyetem minél eredményesebb legyen a pályázatok területén. Támogatja az Ipari Fejlesztési Központ innovációs tevékenységének pályázati megvalósulását.

A központ és az Ecotech Nonprofit Zrt. szoros együttműködésben áll az IFK létrehozása óta. Számos közös projektben támogatja a két egység egymást, amelynek köszönhetően az ipari szektor egy széles spektrumú szolgáltatási palettából tud választani. Az elmúlt években számos olyan fejlesztést valósítottak meg, amelyek megfelelő előfeltételeket jelentett a kutatásfejlesztési és innovációs tevékenység fokozására. Az egyetem már említett IFK-s projektjéről későbbre ígértek bővebb tájékoztatást, amint ez befut, tájékoztatjuk olvasóinkat.

A felvételi időszak utolsó nyílt napját is megtartották az egyetemen

Január 25-én, hétfőn tartották a IV. Online Nyílt Napot a Dunaújvárosi Egyetemen. A rendezvény ezúttal is nagy sikert aratott. Fontos megjegyezni, hogy a felvételi időszak során ez volt az egyetem utolsó ilyen jellegű programja. Az eseményen bemutatták a szakokat, a négy terület: az informatika, a média, a gazdasági/menedzser és műszaki alapján. Először az intézmény hivatalos Facebook-oldalán láthattak az érdeklődők videókat, majd pedig a Teams-felületen tudtak élőben kérdezni a dolgozóktól, oktatóktól és hallgatóktól. A program zárásaként pedig a díjmentes érettségifelkészítőkről hallhattak egy bemutatót. A beiskolázási tevékenység támogatásának céljából jött létre az esemény, amelynek során a műszaki, a média- és a gazdasági területek voltak a legnépszerűbbek. A résztvevők visszacsatolásai alapján a legtöbben ismerősöktől és a hirdetések alapján hallottak a programról – tudatta a DUE honlapja.

Friss hír továbbá a felsőoktatási intézmény háza tájáról, hogy sikeresen lezajlott a disszeminációs konferencia is a Dunaújvárosi Egyetemen, amelyen nagy számban jelentek meg az érdeklődők. Az eseményen több mint harmincan vettek részt, a kutatások közül pedig az összeset bemutatták. Olyan témákat boncoltak az előadók a program során, mint a robotika, a kézi gesztusvezérlés vagy éppen hibrid-elektromos repülőgépek, és ez csak egy pár példa volt a számos, megannyi izgalmat rejtő előadás közül.

Február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe
Fotó:Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre csak a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételi rendszerben lehet jelentkezni február 15-ig. A felvételizőknek a véglegesítés után február 20-án éjfélig hitelesíteniük kell jelentkezésüket az Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával. A jelentkezők legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, hármat díjmentesen.

(A cikk forrásául az egyetem honlapja, az uniduna.hu szolgált.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában