felsőoktatás

2021.01.22. 08:00

Educatio-kiállítás, idén online

Szinte az összes felsőoktatási intézményről, köztük városunk egyeteméről is egy időben kaphatnak információkat a diákok az idén az online térben megrendezendő Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon január 21. és 23. között.

Brousil Csaba

Fotó: © Zsedrovits Enikő

Ez fontos tájékozódási támpont lehet a felvételizőknek a február 15-i felvételi jelentkezési határidőig. Maszlavér Gábor főszervező az MTI-nek elmondta: idén utazási nehézségek sem állnak a diákok útjába, otthonról tud bárki tájékozódni az őt érdeklő továbbtanulási lehetőségekről.

A vírushelyzetre tekintettel idén a személyes találkozásokról le kellett mondani
Fotó: Szabóné Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap/archív

A kiállításon természetesen a Dunaújvárosi Egyetem is részt vesz. Mint azt Zölei Ádámtól, az intézmény kommunikációs osztályának munkatársától megtudtuk, a DUE az eseményen egyedi digitális standdal jelent meg, amely az intézményre jellemző arculati elemekkel mutatja be a képzések lehetőségeit. A kiállítás a vírushelyzet miatt online térben zajlik. Ennek megfelelően az egyetemről három úgynevezett meetingroomban „személyesen” és írásban tudnak érdeklődni a leendő hallgatók. Ezeket a következő módon osztották szét a szervezők: duális képzés és pályaorientáció, matematikai, természettudományos, műszaki vagy informatikai szakok (mérnöki, műszaki, informatikai képzések), és a média- és gazdasági képzések. További két chatfelületen az egyetemi felvételiről, nemzetközi lehetőségekről, ösztöndíjakról, a január 25-én rendezendő nyílt napról és az egyetemi szolgáltatásokról tudnak tájékozódni az érdeklődők.

Az Educatio-kiállítás első napján a műszaki és az informatikai terület volt a legnépszerűbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában