éljenek a lehetőséggel

2021.01.27. 13:00

A vakcina az egyetlen kiút

A horvátországi földrengés áldozatait megsegítő adományozás apropóján beszélgettünk hétfőn a helyi horvát nemzetiségi önkormányzat vezetőivel, ahol a koronavírus elleni vakcina kérdése is szóba került.

Brousil Csaba

2021.01.25. A Dunaújvárosi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat adományt gyűjt a horvátországi földrengés áldozatainak Dunaújváros Fotón: Grábics Gábor, Miskolczi László a Horvát nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Miskolczi László, a szervezet elnöke lapunknak ennek kapcsán elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy minél többen éljenek ezzel a lehetőséggel, és oltassák be magukat, amint lehet. Ezt ő is megteszi majd a családtagjaival egyetemben, mert mint mondta, a vírus kirobbanása óta az ellenszerre várunk, most itt lesz a lehetőség, hogy felvértezzük magunkat a védelemmel. Mint mondta, ez az egyetlen járható útja annak, hogy az emberek kiszabaduljanak a karanténból, és az élet visszatérhessen a régi kerékvágásba úgy, hogy közben a vírus miatt nem leszünk egymásra egészségügyileg veszélyesek.

Azt is elmondta, hogy nem érti sokak hozzáállását a vakcinákhoz, hiszen eddig mindenki arra várt, hogy legyen már végre ellenszere a koronavírusnak, most pedig sokan képtelenségeket terjesztenek magukról az oltásokról, azok hatásmechanizmusáról és olyan negatív hatásairól, amelyekre nincs is bizonyítékuk.

Miskolczi László amint teheti, beoltatja magát
Fotó:Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az oltással kapcsolatban Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján elmondta, hogy lassan szeretnének az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltásának a végére érni, ezért azt kéri, hogy aki még nem jelentkezett a védőoltásáért, az tegye meg. Hozzátette: azok, akik most valamilyen oknál fogva nem tudják beoltatni magukat, azoknak a jövőben is biztosítani fogják az oltás lehetőségét.

Az országos tiszti főorvos szólt arról is, hogy folytatódik a szociális intézményekben élők oltása. Mint mondta, 1600 idősotthon, valamint további 300 bentlakásos intézmény van Magyarországon, a következő vakcinaszállítmányokból az ezekben élők beoltását szeretnék folytatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában