Kisapostag

2020.12.01. 11:00

Új helyen és módon ünnepeltek az első vasárnap

A Kisapostagi Nőegylet évtizedek óta szervezi, rendezi az adventi programokat. A vírusveszélyes helyzet miatt, mint annyi minden, ez is megváltozott, átalakult.

Horváth László

Az adventi gyertyagyújtás azonban nem maradhat el – vallják a nőegylet tagjai. Igazodva az egészségvédő szabályozáshoz, sokkal kisebb létszámban, a távolságot betartva állták körül maroknyian az adventi koszorút. A gyertyagyújtás után Szatmáriné Piroskát, a nőegylet vezetőjét kérdeztük.

Egy kis csapat egyéni munkával elkészítette az adventi koszorút

A Kisapostagi Nőegylet évtizedek óta szervezi, rendezi az adventi programokat. A vírusveszélyes helyzet miatt mint annyi minden, ez is megváltozott. A faháznál felállított adventi koszorúnál és Mikulás-fogatnál tisztes távolságban a nőegylet néhány tagja.
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

– Sokáig gondolkoztunk, hogy ebben a helyzetben miként rendezhetjük meg az adventi gyertyagyújtásokat. Nem akartuk az életünkből kihagyni ezt a lehetőséget, hiszen évtizedes tradíciók állnak mögöttünk. Egy kis csapat egyéni munkával elkészítette az adventi koszorút, és az előtte lévő Mikulás-applikációt. A visszajelzések alapján nagyon tetszik gyereknek, felnőttnek egyaránt. Lelkesedéssel és köszönettel fogadták, hogy ezt létrehoztuk. A koszorú az idén új helyre költözött – folytatta Szatmáriné Piroska. – A nőegylet alapítvánnyá alakult, és ezen belül fog működni a dalkörrel együtt. A település központjában a főút mellett lévő megüresedő faház – volt Manó sütöde – szolgál ezek után az egylet otthonául. Igyekszünk majd a lehetőségekhez mérten tartalommal megtölteni. A későbbiekben pedig ezen a helyen egy katolikus kápolna fog épülni. Tehát kapcsolódik a helyszín a katolikus vallási körhöz is. Sok tervünk van a területtel kapcsolatban, amit parkosítani is szeretnénk. Várjuk a vírushelyzet javulását, és hogy újra közösségi programokkal örvendeztethessük meg az embereket, hiszen, ahogy az advent és a karácsony a szeretetről szól, úgy a mi közösségi munkánk is ennek szellemében zajlik – zárta adventi gondolatait Szatmáriné Piroska.

Kisapostagon bárki felkeresheti a Fő út melletti adventi koszorút, és ha fizikailag most nem is érintkezhet másokkal, de gondolatban együtt lehet rokonokkal, barátokkal.

Farkas Istvánné, Esztike gyújtotta meg az első gyertyát
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában