rangos elismerés

2020.12.03. 17:30

Sikeresen végezte a munkáját mindvégig

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át nemrégiben dr. Sipos Gyula vezér­őrnagy, Zala megyei rend­őrfőkapitány.

duol.hu

s

Fotó: Pezzetta Umberto

„Vezetőként az ember szervezet- és eredményformáló lehet, de egy ilyen elismerés mögött mindig egy csapat áll, így az nemcsak nekem, hanem a kollégáimnak is visszajelzést jelent. A kitüntetés meglepetésként ért, de nagyon jólesett” – nyilatkozta a Zala Megyei Hírlap megkeresésére a Dunaújvároshoz ezer szállal kötődő dr. Sipos Gyula, aki nemrégiben vette át a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét négy évtizedes, kimagasló szolgálati tevékenysége, valamint példaértékű vezetői munkája elismeréseként. Sipos Gyula városunk rendőrkapitánya volt szakmai pályája elején. A december 1-jétől nyugállományba vonult kiváló szakember, rendőr vezérőrnagy 2015 óta áll a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság élén.

Dr. Sipos Gyula (középen) a közbiztonság terén is az országos tendenciákat meghaladó mértékű pozitív változásokat ért el Zalában
Fotó: MW

„Először 1996 és 2000 között voltam főkapitány, akkor Fejér megyében. Úgy érzem, mostani megbízatásomban életkoromból fakadóan rendszerlátásom és tapasztalataim rengeteget segítettek, hogy sikeresen végezzem a munkámat. Olcsó lenne azt mondani, hogy Zala megye közbiztonsága jelentősen javult az elmúlt években, mert ez az egész országra igaz, viszont itt az országos tendenciákat is meghaladó mértékű volt a pozitív változás, amit egy kicsit más szemlélettel, feladatfelfogással, az erőforrásokkal való hatékonyabb gazdálkodással segítettem. Ugyanakkor az elődeim is nagyon sokat és eredményesen tettek ezért” – fejtette ki Sipos Gyula.

A tábornok sikeres, eredményes munkájának elismeréseként Zala megye díszpolgára lett. Két főkapitányi kinevezése között az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK) és a Belügyminisztériumban töltött be fontos pozíciókat. 2002-től 2010-ig az ORFK gazdasági főigazgatója volt, s ilyen minőségében sokat segített abban, hogy a ma Bridge Hallgatói és Oktatói Klubként működő Mosoni-Duna-parti épület – az akkori BM-csónakház – a Széchenyi István Egyetemhez kerüljön. Ebben nagy szerepet játszott dr. Szekeres Tamás akkori rektor és az egyetem vezetése is.

„Nagyon jó szívvel és szándékkal vettem részt abban a folyamatban. Látszott, hogy az egyetem – amely forrásokat vonhatott be a fejlesztésbe – jó gazdája lesz a jobb sorsra érdemes épületnek, amit a rendőrség az akkori gazdasági-pénzügyi helyzetben nem tudott megtenni – idézte fel dr. Sipos Gyula a több mint egy évtizede történteket. – Még hallgatóként megélhettem, milyen nagyszerű, ha egy egyetem rendelkezik ilyen típusú ingatlannal. Örülök, hogy segíthettem Győrben.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában