karácsonyi ajándék

2020.12.30. 08:00

Örömmel töltötték meg az idősek szívét is

A településen az adományozás és a rászorulókról való gondoskodás nem kapcsolódik szorosan ünnepekhez. Egyesületek, alapítványok, a vöröskereszt és több civil kezdeményezés is rendszeresen segít a nehéz helyzetben lévőknek.

Török Tímea

Az idén a különleges veszélyhelyzet miatt az idősek otthonában élők teljesen elszigetelődtek a lakosságtól. Csak néhány nappal karácsony előtt jutott eszébe Pádár Editnek, hogy ők a karácsonyi ajándékozásból sem részesülhetnek úgy, mint máskor. Az ötletgazda a közösségi média segítségével ajándékozási szándékához társakat keresett. Így rövidesen csatlakozott a jó ügyhöz a Segíteni jó Kulcs elnevezésű közösség és több kulcsi, vagy kulcsi kötődésű civil is.

Pádár Edit és Péczi Eszter átadják az adományokat Fotó: amatőr

– Csak három nappal karácsony előtt született meg az ötlet. Eddig minden évben voltak a gyerekek karácsonyi műsorral az időseknél, és úgy tudom, a Vidám Emberek Közössége is rendszeresen látogatta a lakókat. Most semmi közvetlen kapcsolatuk nincs a faluval, sőt az idős emberek hónapok óta még a szobájukból sem jöhetnek ki, nem találkozhatnak rokonaikkal sem. Nagyon gyorsan, de nagyon jól sikerült az akciónk. Az idősek otthona részéről Márton Andreával vettem fel a kapcsolatot. Ennek köszönhetően negyven, az idősek otthonában élő idős ember kapott karácsonyra személyre szóló karácsonyi üdvözletet képeslapon. Három segítőmmel írtuk meg az idézeteket, nagyon megindító volt. Ezenkívül természetesen semmi házi készítésű nem jöhetett szóba ajándékként, kizárólag csak bolti csomagolásúak, tehát szaloncukrot, csőrös üveges üdítőket és sok gyümölcsöt vittünk ajándékba. Természetesen a gondozókról sem feledkeztünk meg, hiszen az ő lelküket is ápolni kell. Nagyon nehéz a munkájuk, a megbecsülés és tiszteletünk jeléül nekik is készültünk meglepetéssel.

Az ajándékok anyagi fedezetének előteremtésében sokan, nagyon gyorsan és tettre készen segítettek. A motivációjuk sokféle, de számomra talán az a mondat foglalja össze, ami így hangzik: „Örülök, hogy megtehetem” – mondta el Pádár Edit a kulcsi idősek otthonában élők megajándékozásának ötletgazdája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában