Rácalmás

2020.12.10. 12:00

Mennyi szeretetet lehet elhelyezni egy ajándéktasakban?

Idén először a lakosság bevonásával készülnek a hátrányos helyzetű lakótársaik karácsonyi ajándékozásra Rác­almáson. Először a nehéz sorsú gyermekek kívánságainak valóra váltásához kérték a közösség segítségét. Most a várakozáson fe­lül sikeres akción fellelkesedve az időseknek és a kórházi dolgozóknak is gyűjtenek a településen.

Török Tímea

Fotó: Zsedrovits Eniko

Böjte Csaba szerzetes egy helyütt azt mondta, hogy aki nem hisz abban, hogy milyen sok jó ember van, az kezdjen el jót tenni, és meglátja milyen sokan odaállnak mellé. Rácalmáson a Szeretet karácsonya elnevezésű akció hatalmas sikere ezt egyértelműen bebizonyította.

– Eddig minden évben az önkormányzat finanszírozta a hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyi ajándékát, de a járvány megváltoztatta a lehetőségeket. Ezért jött az ötlet, hogy vonjuk be a lakosságot a településen élő hátrányos helyzetű gyermekek kívánságainak teljesítésébe. Találkozóra hívtuk a gyermekvédelmi veszélyeztetettséget jelző rendszer tagjait, hogy pontos információink legyenek az igazán rászoruló gyermekekről, végül 21 név maradt a listánkon. Minden kisgyerektől megkérdeztük, hogy mit szeretne ajándékba, és az interneten kértük jó lelkű adni vágyó rácalmásiak jelentkezését, akik vállalják egy-egy megnevezett ajándék beszerzését. A Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár nagy segítségünkre volt a közösségi médiában végzett tevékeny munkájával, amelynek köszönhetően – és a rácalmásiak segíteni akarásával – túlzás nélkül állíthatom, hogy néhány nap alatt minden kérés teljesült, a város a jó ügyért megmozdult – mondta el Vass Erika, a Rácalmási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársa, az akció szervezője.

A rácalmási hivatalnál a hegyekben álló tűzifa a rászorulóknak nyújt majd segítséget
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– A Covid miatti nyomasztó hangulatot megpróbáljuk az egyre fogyó lehetőségeinkhez képest is ünnepivé és örömtelivé tenni. Ezért álltunk a Rác­almási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat kezdeményezése mellé, de próbálunk a nehéz helyzetben élők körülményein javítani segélyekkel, például tűzifával is – mondta el Schrick István polgármester.

Szeretetet ajándéktasakban

A cikk címe a Rácalmási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat soron következő jótékonysági akciójának az elnevezése is. Egy dísztasak méretű ajándékcsomag összeállítását kérik jólelkű emberektől, hogy ezzel segítsenek idős, nehéz helyzetben élő vagy magányos lakótársaikon. Felhívásuk alapján a tasak tartalmazzon valami édes vagy sós finomságot, valamit, ami a bensőt melegíti, valamit, ami kívülről melegít, és tartós élelmiszert, vitamint, kozmetikai vagy tisztálkodási szert és külön valami szívből jövő kedvességet. Az ajándékok a gyermekjóléti szolgálathoz, a Széchenyi utca 19-be juttatandóak el ügyfélfogadási időben.

A rácalmásiak is segíthetnek a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház dolgozóinak. Azt kérik a szervezők, hogy bevásárlásaik alkalmával tegyenek eggyel több édességet, karácsonyi kedvességet a kosarukba, amivel bearanyozhatják az egészségügyben helytállók napjait. Ezeket az önkormányzat által felállított gyűjtőpontokon adhatják le december 18-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában