Szent Pantaleon Kórház

2020.11.05. 18:00

Rangos elismerést kapott a a magas vérnyomásos betegeket kezelő, gondozó szakrendelés

Szakmailag elismert, magas színvonalú, minőségi tevékenységet végez a Kórház hypertónia szakambulanciája.

duol.hu

2020.05.19. Dr. Mészáros Lajos a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház főigazgatója Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Eniko

A „Magyar Hypertonia Társaság Minősített Szakambulanciája” címe kapta meg egy évre, a magas vérnyomásos betegeket kezelő, gondozó szakrendelésünk, adta hírül a pantaleon.hu.

A Magyar Hypertonia Társaság küldetése a hypertoniával kapcsolatos tudományágak korszerű személetének terjesztése, a hypertonologia hazai és nemzetközi eredményei ismertetésének és azok gyakorlati felhasználásának elősegítése, a hypertonologia területén a hazai magas szintű képzés, szakképzés, továbbképzés és kutatás támogatása. Ezen kívül minden évben egy általuk kidolgozott szempontrendszer alapján felülvizsgálják a magas vérnyomással foglalkozó szakellátók munkáját.

Kórházunkban 2016 novemberétől működik magas vérnyomás szakellátó hely, idén tavasszal a szakmai társasághoz beadtuk a jelentkezést a szakambulancia minősítésére. A szakmailag felállított kritériumoknak, a dr. Halmai Richárd PhD hypertonológus főorvos által vezetett magas vérnyomás ambulancia is megfelelt, így megkaptuk a „Magyar Hypertonia Társaság Minősített Szakambulanciája” címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában