A bíróság döntése végleges

2020.11.24. 17:00

Katalizátorokat vágtak le Dunaújvárosban, bűnügyi felügyelet alá kerültek

A Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Jászberényiné dr. Király Teodóra az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségünknek:

Fejér Megyei Főügyészség

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a három férfinak a letartóztatását, akik 2020. októberében és novemberében 14, Dunaújváros területén parkoló gépjármű katalizátorát tulajdonították el.

A gyanúsítottak és negyedik társuk a város területén parkoló gépjárművekből erővágó alkalmazásával katalizátorokat tulajdonítottak el úgy, hogy amíg két gyanúsított figyelt, addig a katalizátort két társuk elvágta. Az eltulajdonított katalizátorokat a terheltek ismeretlen személynek értékesítették, amelyből rendszeres jövedelemre tettek szert. A 14 sértett sérelmére elkövetett bűncselekménnyel összesen mintegy 800.000,- Ft kárt okoztak. Egy esetben a bűncselekmény kísérleti szakban maradt.

A gyanúsítottak a cselekményeket rövid idő alatt, nagyszámú sértett sérelmére, sorozat jelleggel követték el, azokat előre eltervezték, a feladatokat leosztották, így alapos a gyanú arra, hogy a terheltek szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. A Székesfehérvári Járásbíróság a terheltek bűnügyi felügyeletét rendelte el a mozgásukat nyomon követő technikai eszközzel való ellenőrzéssel. A bíróság döntése végleges.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában