új szakágvezető

2020.10.05. 13:00

„Hiszem, hogy a sport segíthet”

Magyar Speciális Olimpia Szövetség a közelmúltban jelentette be, hogy az elnökség döntésének értelmében Salamonné Szabó Éva, a dunaújvárosi „Mozdulj Diák!” DSE elnöke és egyben vezetőedzője lett a torna sportág szak­ágvezetője. Az elismert szakember a 2019 végén visszavonult Hajdú László munkáját folytathatja.

duol.hu

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Salamonné a szövetségnek adott beköszönő interjújában elmondta: „A torna sportág hét­éves koromtól az életem meghatározó része. 2013 óta pedig szívügyem az MSOSZ torna szakágában folyó munka. Elkötelezett vagyok az értelmi fogyatékossággal élő emberek sport általi sokoldalú fejlesztése- és nevelése, valamint élményekhez és sikerélményekhez juttatása mellett. Hiszem, hogy a sport elősegíti a hátrányos helyzetű emberek elfogadását, társadalomba való beilleszkedését.”

Salamonné Szabó Éva a dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI pedagógusa. Jelenleg is közel harminc fiatal sportolóval dolgozik rendszeresen a „Mozdulj Diák!” DSE edzőjeként.

Salamonné Szabó Éva
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mint arról lapunk többször is beszámolt, a 2019-es Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon kiváló eredményt ért el két, általa felkészített, tehetséges tornásszal Juhász Szebasztiánnal és Latinovics Líviával. A játékokról összesen kilenc szépen csillogó éremmel térhettek haza.

– A Dunaferr Tornaszak­osztállyal edzőként kialakított jó kapcsolatot tovább szeretném erősíteni. Ez lehetőséget teremthetne arra, hogy sportolóink ép tornászokkal, közös edzéseken vegyenek részt. Szeretném a szakág létszámát növelni. Elsősorban olyan ­városok vonzáskörzetében népszerűsíteném a torna szakágat, ahol létezik az épek számára tornaklub, illetve ahol testnevelő tanárokat képző egyetem működik. Ezekben a városokban szerintem nagyobb esély van arra, hogy a fogyatékos sportolók az épek intézményeiben rendelkezésre álló tornaszereket használják. Hiszen a szakág egyik nehézsége, hogy a tagszervezetek birtokában, az intézményekben kevés tornaszer van. Továbbá előnyösnek tartanám egy kiemelkedő eredményekkel rendelkező, ismert női és férfitornász sportági nagykövetté választását. Természetesen fontos célom a tagszervezetek munkájának segítése, valamint a bukaresti tornászokkal kialakult jó kapcsolat ápolása is – nyilatkozta a terveivel kapcsolatban az új szakágvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában