A honvédség két csapata dolgozott itt hétfőn

2020.10.27. 10:00

Fertőtlenítették tegnap a gimnázium helyiségeit

Mint arról az MTI beszámolt, Maruzsa Zoltán államtitkár arról beszélt a köztévé műsorában, hogy a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében az őszi szünetben minden oktatási intézményben fertőtlenítő takarítást kell végezni.

Molnár Emese

2020.10.26. Magyar honvédség katonái fertőtlenítik a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumot Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaúvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Ötvennyolc iskolában, ahol a fertőzés a rendkívüli szünet és a tantermen kívüli, digitális munkarend ellenére sem tűnt el, a honvédség segítségével végeznek fertőtlenítést. Kocsis Balázs, a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj kommunikációs tisztje vázolta, hogy a Széchenyi gimnáziumhoz hétfőn dél­előtt két fertőtlenítő raj érkezett, összesen tizenkét fővel. Vegyivédelmi védőruhában, védőkesztyűben, védőcsizmában és gázálarcban hajtották végre a feladatot.

A fertőtlenítés után szellőztettek, egy óra múlva már bárki beléphetett az épületbe
Fotó: Szabóné Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Háti permetező eszközökkel a MOL által gyártott Hygi Flow Rapid nevű anyaggal fertőtlenítettek, amely több mint 70 százalékos alkoholtartalommal bír. Az iskola teljes területét ezzel az anyaggal fertőtlenítették. Tekintettel a számítógépes oktatókabinetekre, eszközökre, azokat alkoholos törlőkendővel törölték át. Fentről haladtak lefelé és bentről a kijáratok felé.

A fertőtlenítés után minden helyiségben kötelezően szellőztettek, ezt követően egy órával már elvileg bárki beléphet a területre védőruha nélkül. A honvédség mindent megtesz azért, hogy segítse az állampolgárokat a járvány idején, ez esetben a cél az, hogy a diákok november 2-án már biztonságban folytathassák tanulmányaikat az intézményekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában