A „Ragyogj kékben” kezdeményezés üzenetét is képviselte a minifesztivál

2020.09.07. 07:00

Ligeti kavalkáddal ünnepeltek

Sokszínű, megható Ligeti kavalkáddal folytatta a fennállásának 30. évét köszöntő jubileumi sorozatát a Jószolgálati Otthon közössége. A szombati kínálatban helyet kapott a járványhelyzet miatt áprilisban elmaradt „Ragyogj kékben” immáron hagyományos figyelemfelhívó program is.

Szabó Szabolcs

2020.09.05. 30 éves a Jószolgálati Otthon Ligeti kavalkád Dunaújváros Liget köz Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az időjárás kegyes volt szombaton a szervezőkhöz, így népes közönség előtt kezdődhetett el dél­előtt 10 órakor a Jószolgálati Otthon elmúlt három évtizede előtt tisztelgő nívós programsorozat egyik kiemelkedő eseménye, a Ligeti kavalkád, amelynek a Liget köz 6. szám alatt található intézmény – Napközi Otthon és Támogató Szolgálat – és a szomszédos téren felállított szabadtéri színpad adott helyet.

Kecskés Rózsa, a Jószolgálati Otthon vezetője és Őze Áron, a Bartók igazgatója a ligeti színpadon Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Rövid köszöntőjében Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester Stermeczki András evangélikus lelkész egy korábbi gondolatát idézte: „Mindannyian egy arcra teremtettünk, így nem is lehetünk különbözőek.”

– A mindennapok során kiemelten fontos, hogy odaforduljunk hátrányos helyzetben lévő, fogyatékkal élő embertársaink felé, és egymást segítve, támogatva találjunk megoldást a felmerülő nehézségekre, problémákra. E téren évtizedek óta példaértékű munkát végez a Jószolgálati Otthon közössége – fogalmazott Barta.

Kálnay Adél mesekuckója várta a gyerkőcöket

Az intézmény vezetője, Kecskés Rózsa kiemelte, a hagyományosan április elején, az autizmus világnapjához kapcsolódóan jelentkező „Ragyogj kékben” figyelemfelhívó nap a járványhelyzet miatt sajnos akkor elmaradt, így a Ligeti kavalkád e fontos kezdeményezés üzenetét is képviseli.

– A spektrumzavarral élő emberek gyakran másként dolgozzák fel, élik meg a külvilágból érkező hatásokat, másként reagálnak az eseményekre. Éppen ezért fontos, hogy odaforduljunk feléjük, segítsük és támogassuk őket és családjaikat – tette hozzá Kecskés Rózsa. A színpadi programok sorát a Dunaújvárosi Vegyeskar és a Kék Hangok kórusának emlékezetes fellépése nyitotta, együtt adták elő a Republic együttes Ezt a földet választottam című dalát. Őze Áron, a Bartók színház igazgatója, a Vegyeskar kíséretében mondta el József Attila Magyarok című versét. Az ünnepelt Jószolgálati Otthon egy különleges meglepetéssel is készült, a színpadon köszöntötték az 50. születésnapját éppen szombaton ünneplő Őze Áront.

Kézműves kincsek sokasága is színesítette a szombati programot

A folytatásban színpadra léptek a Zoltán Erika Tánciskola, a ZsuRo Team tehetséges növendékei, a Széchenyi István Gimnázium Vegyeskara, a No Control Dance Group, a Spartan Cheerleaders, Tükör Balázs és Tankó Judit duója, a kavalkádot pedig a BeatKOHO koncertje zárta délután. A zenés-táncos műsorokkal párhuzamosan a Jószolgálati Otthonban és udvarán is nagy volt a nyüzsgés. Élményfestés, Kálnay Adél mesekuckója, valamint kézművesvásár is csábította a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában