óvatosabbak voltak a szervezéssel

2020.09.23. 07:00

Klímavédelem játékosan, közlekedés biztonsággal

Kerékpáros ügyességi pálya és környezetvédelmi totó is várta a fiatalokat kedden délelőtt a Petőfi-ligetben.

Molnár Emese

Fotó: LI

Az európai mobilitási héthez (amely szeptember 16–22. között volt) idén is csatlakozott városunk, a helyi programsorozat egyik hagyományos rendezvénye pedig az a kis dzsembori, amit a Petőfi-ligetben tartanak meg a fiataloknak a környezetvédelem és a biztonságos közlekedés jegyében. Petrovickijné dr. Angerer Ildikó, a dunaújvárosi polgármesteri hivatal környezetvédelmi vezető főtanácsosa elmondta, a járványügyi helyzet miatt ezúttal kicsit óvatosabbak voltak a szervezést illetően.

A polgármesteri hivatal és a rendőrség munkatársai is egy-egy sátornál várták a fiatalokat különféle játékos feladatokkal
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Általában kétszázötven-ötszáz fiatal fordul meg ezen a programon, de most a pandémia miatt nem jöttek az óvodások, és a Dunaújvárosi Egyetem sem állított standot. Ám mindezek ellenére is elégedettek, hiszen a szép időben sok diák vett részt, és ellátogattak a Jószolgálati Otthon gondozottjai is.

Mozgalmas volt a tegnap délelőtt a Petőfi -ligetben, ekkor rendezték meg ugyanis az európai mobilitási héthez kapcsolódóan azt a hagyományos programot, amellyel a környezettudatos szemléletmódra és a biztonságos közlekedésre hívják fel a fi atalok fi gyelmét. A többi között kerékpáros ügyességi pályán bizonyíthattak a diákok, a polgármesteri hivatal és a rendőrség pedig játékos feladatokkal szolgált nekik.

Szabad levegőn voltak a résztvevők, kézfertőtlenítő is rendelkezésre állt, és kisebb csoportokban járták körbe az állomásokat. A polgármesteri hivatal standjánál a klímavédelemről, az energiatudatosságról és környezetvédelemről szóló totóval várták az érdeklődőket, a helyes kitöltésért pedig ajándék is járt.

Kerékpáros ügyességi pályán is bizonyíthattak a diákok

Mivel a Vasvári Pál Általános Iskola előtti területen rendezik meg az akciót, az intézmény segít a szervezésben, például az iskola munkatársai alakították ki a kerékpáros ügyességi pályát is, amelyen próbára tehették maguk a fiatalok akár biciklivel, akár rollerrel. A rendőrség sátránál pedig a többi között a balesetmentes közlekedéssel kapcsolatos játékokkal szolgáltak. A rendezvény célja elsősorban az, hogy erősítsék a környezettudatosságot, a környezettudatos szemléletmódot a fiatalokban.

A környezetvédelmi totó helyes kitöltéséért ajándék járt

Hagyomány az is, hogy ilyenkor, szeptember 22-én, az autómentes napon a Volánbusz Zrt. ingyenes közlekedést biztosít a helyi buszjáratokon. Petrovickijné dr. Angerer Ildikó arról is beszélt, hogy a programsorozat részeként több magánszemély, iskola, lakóközösség is csatlakozott a Tiszta utcák, tiszta terek elnevezésű várostakarítási akcióhoz. A jelentkezőknek kesztyűket, szemeteszsákokat biztosított a hivatal. Az ezen kezdeményezés során összegyűjtött hulladékokat pedig ma (szerdán) szállítja el külön járattal a Dunanett Nonprofit Kft.

A program célja a környezettudatosság erősítése volt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában