Szent Pantaleon Kórház

2020.09.18. 17:30

Ismét komoly orvosi eszközparkkal bővül a kórház több osztálya

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatban több, nagy értékű orvostechnikai eszköz központi beszerzését indította, és valósította meg.

duol.hu

Fotó: pantaleon

A fenntartói intézkedésnek köszönhetően lélegeztető gépek, infúziós pumpák, betegágyak, veszélyes hulladék csomagoló berendezések, betegőrző monitorok, kerültek beszerzésre. A „COVID eszközök” szétosztását az intézmények igényének megfelelően bonyolítják le, ezért május végén felmérték a kórházak eszközigényeit. A Szent Pantaleon Kórház is kapott ilyen jellegű megkeresést, és ebben megjelölték az eszközigényeiket. Az általuk igényelt eszközök a kórházba való beszállítása megkezdődött.

A Szent Pantaleon kórházba szállított 20 betegőrző monitor – a hozzá tartozó két monitor központtal, fali tartóval – infektológiai osztályra kerülnek. Az öt intenzív ágy, valamint a monitorral, infúziós pumpával felszerelt öt lélegeztető gép az intenzív osztályon kap majd helyet. Az eddig említettek mellett kaptunk speciális kórházi ágyakat – tíz mechanikus karral ellátott, 11 db elektronikus- és 24 db hidraulikus kórházi ágyat,- valamint gyógyszer- és infúzióadagoló orvosi műszereket.

Fotó: pantaleon

Az intézménybe szállított orvosi berendezések közel százmillió forint piaci értéket képviselnek, és ezzel még koránt sincs vége, mert – a kórház információja szerint – a kórházfenntartó ÁEEK további eszközök szállítását szervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában