Az adatmódosítás díjmentes

2020.09.01. 11:00

Ebösszeírás: a nyomtatványt kell kitölteni

Ebösszeírást végez az önkormányzat szeptember 1-től. Mint azt a tájékoztatóban írják, az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Molnár Emese

Azt is megjegyzik, hogy az önkormányzat az ebösszeírás adatai alapján jelenleg nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás (adó) bevezetését. Az ebösszeírás egy nyomtatvány kitöltésével történik, ami elérhető a polgármesteri hivatalban és letölthető a város hivatalos honlapjáról is. Ezt kell kitöltve visszajuttatni a hivatalba (akár postai úton, akár személyesen leadva a portán, akár e-mailben) ez év végéig. Arról is tájékoztatják az ebtartókat, hogy a négy hónaposnál idősebb eb csak chippel megjelölve tartható. A chippel már korábban megjelölt, ám az adatbázisban nem szereplő eb adatait az állat tartója köteles a szolgáltató állatorvossal regisztráltatni. Az adatmódosítás díjmentes.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában