jelentősen nő a férőhelyek száma

2020.08.05. 09:00

Bölcsődék újulnak meg támogatásból

Egy korábbi TOP-os pályázatnak köszönhetően 1,1 milliárd forintból megújul a Zengő-Bongó és a Hétszínvirág bölcsőde.

Molnár Emese

Fotó: Zsedrovits Eniko

Éppen egy évvel ezelőtt beszélgettünk Elek Mártával, a Hétszínvirág bölcsőde vezetőjével, aki örömmel újságolta, hogy benne vannak egy állami projektben, ami felújítást jelenthet az intézménynek, de a beruházás nagysága a pályázat elbírálása után derül ki.

Szabó Zsolt alpolgármester számolt be a pályázatról
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Családvédelmi Akcióterv részeként jelentősen nő a bölcsődei férőhelyek száma. Erre a programra pályázott még az előző önkormányzati vezetés, és tavaly augusztusban döntöttek arról a közgyűlésen, hogy a Hétszínvirág és a Zengő-Bongó bölcsőde fejlesztésére nyújtják be a pályázatot. Sikeres volt, ugyanis a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 1,1 milliárd forint támogatást nyert el a város. Erről már Szabó Zsolt alpolgármester beszélt kedden sajtótájékoztatón. Ismertette, hogy a Zengő-Bongó bölcsődét 48 férőhellyel bővíthetik, négy csoportszobát alakítanak ki, a Hétszínvirág bölcsődét pedig korszerűsítik. Mint mondta, kihasználtak a helyi intézmények, szükség van a bővítésre, folyamatos az igény a férőhelyekre. A támogatói értesítést követően kiírják a közbeszerzési eljárásokat, majd kezdődhet a tényleges kivitelezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában