Perkáta

2020.05.21. 12:00

Május mindig kritikus időszaknak számít

Minden évben két kritikus időszaka van a faluüzemeltetésnek Perkátán, egyrészt a téli időszak, amikor is a hóhelyzet miatt különleges kihívások elé állítják a települést, az időjárásnak köszönhetően idén ez nem volt igazán megterhelő.

duol.hu

Másrészt a tavaszi első kaszálási időszak, április–májusban, amikor leginkább nő a fű és a gaz, amelyben a faluüzemeltetés gépi és gyalogos fűkaszás munkatársai extra munkát kell, hogy végezzenek.

Április-május, amikor leginkább nő a fű, a gaz
Fotó: perkata.hu

Ezt teszik most is: Prétor Ferenc és munkatársai erőn felül dolgoznak, ugyanúgy, mint Sarok Mihály településüzemeltetésért felelős alpolgármester és az önkéntesei, akik felajánlásból segítik, támogatják a munkát. A faluüzemeltetés főállású létszáma megegyezik az egy évvel ezelőtti állapottal, és a közfoglalkoztatottak száma is hasonló Perkátán. A gépek állományában a tavaly decemberben vásárolt traktor és fűkasza évek óta a legkomolyabb faluüzemeltetési fejlesztés, illetve néhány kisebb eszköz is most állt munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában