ültetnek a DVG Zrt. munkatársai településünkön

2020.05.14. 11:00

Farkasfoggal, bojtocskával lesz tele a város...

Fontos a város tisztán tartása mellett annak szépítése is – mondta Mezei Zsolt a szerda délre összehívott sajtótájékoztatóján a Molnár László Emlékparkban.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Az általános ügyekért felelős alpolgármester kellett ehhez a rendkívüli horderejű témához, de jelen volt még Motyovszki Mátyás és Szántó Péter önkormányzati képviselő is, igaz ők nem szóltak hozzá a témához, csak jelenlétükkel emelték az esemény fényét. A távolban a DVG Zrt. munkatársai dolgoztak az ágyásokban, ültették az egynyári növényeket. Mezei alpolgármester elmondta, hogy fontos dolog a városi virágosítás. Kiemelt cél a város rendbe tétele és ennek bizony része, hogy virágokat és „szemnek tetsző dolgokat” ültettessenek, bármit is jelentsen az utóbbi.

A városi kandelábereket főleg muskátlival díszítik
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A sajtó szeme láttára folyó akció keretén belül 12 ezer egynyári növényt ültetnek el szerte a városban, s ez az alpolgármester szerint „nagyban megemeli városunknak azt a képét, amit látnak az itt lakók vagy az idelátogatók”. Mészáros László már konkrétumokról is beszélt. Elmondta, hogy a Molnár László Emlékparkban vannak a legnagyobb ágyások, ide háromezer növényt ültetnek, de kerül még belőlük a színház, a Munkásművelődési Központ környékére, a Dózsa György és a Vasmű útra, illetve a Római körúti ágyásokba is. Közel 700 négyzetméteren huszonhat féle növényt ültetnek, a legszebb nevű közülük a farkasfog és a bojtocska.

Szólt még a kandeláberek virágdíszeiről is, amelyeket szintén elkezdenek telepíteni, ezekbe főleg muskátli és begónia kerül majd. Elmondta azt is, hogy a telepítés csak a munka egyik és könnyebb része, a nehezebb ezek gondozása, amit folyamatosan végeznek majd. Ehhez sokszor kell majd locsolni rengeteg mennyiségű vízzel, és az ágyásokat tisztán kell tartaniuk. Az alig három perces sajtótájékoztatón ugyan nem említették, de a tisztaság jegyében továbbra is „súlyosan sepernek” az egész város területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában