DVCSH Kft.

2020.05.18. 15:04

Dolgoznak a hiba elhárításán

Hétfőn reggel és délelőtt lapunk számos olvasója jelezte, a korábbiakhoz képest akadozik az ellátás, egyes bejelentők jelezték: barnás víz folyik a csapból.

Fekete Györgyi

A történtekről a DVCSH Kft. arról tájékoztatott, hogy munkatársaik hétfőn reggel 6 órakor észlelték a számítógépes felügyeleti rendszerükön keresztül, hogy az Építők úti régi víztoronyban radikálisan csökken az ivóvíz szintje. A karbantást végző szakemberek elvégezték a hiba felderítését, s megállapították, hogy magában a víztoronyban lévő töltővezeték hibásodott meg. A régi víztornyot kizárták a szolgáltatásból, s az ellátást az új víztoronyról oldották meg a javítás idejére. Ez a probléma a régebbi városrészeket és a családi házas övezeteket érintette a Belvároson, Barátságvárosrészen keresztül a Kertváron és Újtelepen át az Óvárosig.

A szolgáltatást sikerült az új víztornyon keresztül az érintett területeken is már reggel 8 órára biztosítani. A DVCSH a javítás elvégzése után visszaállítja az eredeti vízszolgáltatási területeket. E beavatkozások következményeként fordulhatott elő esetenként némi nyomás csökkenés,illetve az áramlás megváltozása miatt az is, hogy barnás színű lett egy időre a csapvíz, ám ez az egészségre nem veszélyes.

A társaság hangsúlyozta, hogy munkatársai azon dolgoznak, hogy a szolgáltatás megszokott minősége mielőbb helyre álljon.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában