A gumigyártó laptopot vásárolt a gyerekeknek

2020.04.30. 11:00

Hatvan számítógéppel segítik a családokat

Balla Tibor

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros Az Útkeresés Segítő Szolgálat közreműködésével a Hankook Tire Magyarország Kft. általános iskolás diákoknak adományozott notebookokat tegnap délután, így lehetővé téve számukra az otthoni tanulást.

A Hankook Tire Magyarország Kft. vállalati stratégiájának egyik alappillérét képezi a társadalmi felelősségvállalás. Az évek óta sikeresen futó értékteremtő programjain kívül a kialakult járványhelyzetre való tekintettel az abroncs­gyártó úgy döntött, ezúttal a távoktatásból kiszorult, hátrányos helyzetű gyermekeket támogatja.

„Tisztában vagyunk vele, hogy az új típusú koronavírus mennyi váratlan megpróbáltatás elé állítja a magyar családokat. Tekintve, hogy a távoktatásban való részvétel sajnos nem mindenki számára megoldott, a Hankook felelős nagyvállalatként kötelességének érzi, hogy segítsen a rászoruló családok gyermekein. Örömünkre szolgál, hogy egy terhet levehettünk a szülők válláról.” – fogalmazott Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a járványhelyzet miatt szűk körben lezajlott átadási ceremónián szerdán.

Az eszközöket Hwang Seong Hak ügyvezető adta át
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A családsegítő szolgálat mintegy hatvan olyan családdal vette fel a kapcsolatot, ahol bár az internetszolgáltatás elérhető, megfelelő digitális eszköz hiányában a gyermekek nem tudnak részt venni a március 13-án elrendelt távoktatásban. „Egyre több megkeresést kapunk az iskoláktól azzal, hogy nagyon sok diák nem tud otthonról tanulni, mert nincs megfelelő eszköze hozzá. A legtöbb családban csak okostelefon van, ami házi feladat készítésére nem alkalmas. Épp ezért nagyon örültünk a Hankook felajánlásának, hiszen így hatvan családban teszik lehetővé a távoktatást.” – mondta Kissné Fekete Éva, az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményvezetője.

Az eszközöket április 29-én vehette át az Útkeresés, és már a hét folyamán hozzálátnak a notebookok szétosztásához a rászorulók között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában