a tűz keletkezésének okát szakértők bevonásával vizsgálják

2020.04.23. 20:00

Emberéletet követeltek a lángok Kulcson

A Radicsa utcában egy körülbelül harminc négyzetméteres melléképület gyulladt ki, majd teljes terjedelmében égni kezdett csütörtökön kora délután.

Török Tímea

A tűzesethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik egy vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését – kaptuk az információt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságától. Mentőt is hívtak a helyszínre...

A helyszínen megkérdeztük az utcában lakókat, hogy mit tapasztaltak. Egy, a neve elhallgatását kérő férfi elmondta, hogy ő figyelt fel elsőként a füstre a szembe szomszédja melléképülete felől, amikor feleségével virágot ültettek a ház előtt. Megpróbált a szomszédhoz bemenni, hogy meggyőződjön a gyanújáról, de a kapu be volt lakatolva.

A dunaújvárosi tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését
Fotó: Török Tímea/Dunaújvárosi Hírlap

Mivel a füst egyre erősebb volt, segítséget hívott, szólt egy másik utcabeli­nek, hogy másszon be a kapun, és nézze meg a házban élő idős férfit, amíg ő riasztja a tűzoltókat. A helyszínre érkező tűzoltóknak rövid idő alatt sikerült megfékezni a lángokat, megakadályozni a tűz továbbterjedését. Szintén a közelben lakók mondták el, hogy minden segítség ellenére az ingatlannál tartózkodó idős férfit már csak eszméletlen állapotban, megégve találták meg az épületben. A szomszédok úgy tudják, hogy az idős ember elhunyt.

A katasztrófavédelem munkatársai a helyszínen nem adtak információt. Jelenleg csak annyit tudtunk meg, hogy a tűz keletkezésének okát szakértők bevonásával vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában