Pénz7

2020.03.03. 11:30

Speciális előadások a tanórák keretein belül: pénzes tippek

Magyarország kormánya pénzügyi tudatosság fejlesztéséről szóló stratégiájának nyomán idén is megrendezi a Pénz7 elnevezésű programsorozatot. Több mint 1100 iskola 207 ezer diákja csatlakozott az idei etaphoz, köztük a DSZC Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája is.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

Hogyan osszuk be a keresetünket? Milyen öngondoskodási formát válasszunk? Hogyan érdemes, ha érdemes, hitelt felvenni? Mi alapján döntsük el, hogy hol bankoljunk? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a Pénz7 programsorozat, természetesen a megcélzott iskolás korosztály nyelvén. A Hild pedagógusai a hét minden napján 1-2 órát rászánnak arra, hogy a diákok számára praktikus és gyakorlatias tanácsokat és szakmailag megalapozott információkat szolgáltassanak.

Hétfőn a hetedik órában a történelem összefüggéseiben tanultak a pénzről
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Pintérné Szatmári Angéla, a Hild középiskola közgazdaságtan–angol nyelv szakos pedagógusa lapunknak elmondta, a diákok az adott szakórához kapcsolódóan informálódnak pénzügyi témákban. Matematikaórán kamatos kamatot számítanak, magyarórán pénzzel kapcsolatos irodalmi szövegeket olvasnak és értelmeznek, történelemórán pedig arról hallhatnak, hogyan változik, változott a pénz értéke, felhasználási módja az évszázadok során.

Egyszerre több osztály vett részt az előadáson

Kiemelte, hogy mivel az iskola nem közgazdaságtanra és pénzügyi ismeretekre specializálódott intézmény, így kifejezetten az alapoktól indulnak a Pénz7-en, és a legpraktikusabb témákat érintik a tan­órák során. Hozzátette, fontosnak tartja az interaktivitást és a játékosságot, így különböző rejtvényeket, feladatlapokat, de még a népszerű, okostelefon segítségével játszható kvíz­programot, a Kahoot!-ot is bevetik, hogy minél érdekesebb legyen a diákoknak a témahét.

2020-ban a Pénz7 fő tematikája a digitális biztonság, így csütörtökön erről tart előadást egy pénzügyi intézet független szakértője. Országszerte egyébként 900 szakértő tart 11.500 előadást az öt nap során.

Sikeresen indult hétfőn az azonnali átutalási rendszer, amely dinamizálja a magyar gazdaságot – mondta Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke. Hétfőn 14 óráig több mint 230 ezer átutalás jutott el azonnal, legfeljebb 5 másodperc alatt a címzettekhez. A pénzügyi tudatosság fejlesztését célozva idén is megrendezik a Pénz7 nevű programot. Több mint 1100 iskola 207 ezer diákja csatlakozott az idei etaphoz, köztük a DSZC Hild szakiskola is. Hogyan érdemes hitelt felvenni? Hol bankoljunk? Ilyen kérdésekre keresi a választ a Pénz7 programsorozat.
Fotó: Laczkó Izabella

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában