Két kapun lehet belépni a piacra, számolják a vevőket

2020.03.21. 07:00

Ajánlott tartani a méteres távolságot

A megszokott, erősebb pénteki forgalomhoz képest kevesebben keresték fel a helyi piacot tegnap délelőtt. A parkolással sem akadt gond – ami azért ritka a piac környékén. Az árusok teszik a dolgukat, a vevőket az ajánlott óvintézkedések betartására kérik.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

Szerdán délelőtt már hallani lehetett a piacon, hogy pénteken akár már ki sem nyithatják a standjaikat az árusok. Csütörtökön este az önkormányzat közölte, a piac tovább működhet, ám a betérők számát kétszáz főben maximalizálják. Pénteken reggel nyitáskor a Béke tér felőli kapun, valamint a Fleron virágbolt melletti kapun engedték be a vásárlókat. Ottjártunkkor sorban állás nem volt, ám a DVG Zrt. biztonsági szolgálata, a közterület-felügyelet, valamint a rendőrök közösen ellenőriztek a piacon. Munkatársunk áruhiányt nem tapasztalt, ám számos stand üresen maradt.

Egyértelmű felhívás – a vásárlás előtt a vevőket is kérik a higiénés elvárások betartására
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Bár a Béke tér felőli beengedő kapunál felszereltek kézmosó egységet, a vevők közül kevesen használták. A termelői piacok üzemeltetésével kapcsolatban a Nébih összegyűjtötte a legfontosabb gyakorlati tanácsokat.

Ezek közé tartozik, hogy a kistermelő(k) esetében is alapkövetelmény, hogy csak olyan személy vegyen részt az élelmiszer előállításában és forgalmazásában, aki egészséges, valamint a vele egy háztartásban élő sem mutat fertőzésre gyanús tüneteket.

Továbbá: a szabadban tartott piacok esetében is fontos, hogy elkerüljék a szoros sorban állást, és a vásárlók tartsák meg egymás között a legalább egyméteres távolságot. Valamint, hogy meg kell akadályozni, hogy a termékek közvetett kapcsolatba kerüljenek a pénzzel, a pénzforgalommal.

Szájvédő maszkot viselő vásárló a helyi piacon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában