A májusi Szent Orbán-ünneppel kapcsolatban még nincs hivatalos döntés

2020.03.24. 18:00

A borrendi programokat is törölték

A koronavírus kihat az adonyi Szent Orbán Borrend működésére is.

Agárdy Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Vagyis, mint az országban mindenhol, itt is elmaradnak a programok. Schmidt Attilának, a borrend nagymesterének tájékoztatása szerint az április 9-re tervezett nagymesteri tanács elmarad, hiszen a kisvárosban a kormány döntése alapján – az egész országot érinti – minden közösségi tér zárva van, és betiltották a rendezvényeket, összejöveteleket.

Még nincs döntés arról, hogy megtartják-e az idei Szent Orbán-ünnepet
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az április 27-re tervezett kistérségi borverseny is elmarad, amit a borrend Iváncsán rendezett volna meg. A verseny esetleges későbbi lebonyolításáról még nem született döntés, de nyitva van a kapu, egyeztetnek Iváncsa polgármesterével, és bizakodnak abban, hogy egy más időpontban esetleg megrendezik a seregszemlét.

A májusi rendezvényekkel kapcsolatban még nincs hivatalos döntés, de jelen állás szerint nem tartják meg a hagyományos Szent Orbán-ünnepet (ez idén május 23-án lenne), ha mégis, akkor szűkített programmal, szerényebb keretek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában