Nem tudja a bal kéz mit akar a jobbik

2020.01.16. 17:30

Ürügyet kerestek a jegyző eltávolítására

DH-információ

„Az elmúlt időszakban több probléma merült fel Dunaújváros jegyzőjének munkájával kapcsolatban”, áll a jobbikos polgármester, Pintér Tamás városházi közleményében. Úgy fogalmaz, hogy „a kialakult helyzet rendezése érdekében megbeszélést folytattam dr. Sürü Renátával, ahol arra a megegyezésre jutottunk, hogy jegyző asszony munkaviszonya Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatánál, 2020. január 15-én megszűnt. Haladéktalanul megtesszük a szükséges lépéseket, hogy Dunaújvárosnak a legrövidebb idő alatt, valóban hozzáértő és szakmailag alkalmas jegyzője lehessen.” Az eltávolított jegyző városházi információk szerint már közvetlenül az önkormányzati választások után „kapta az ívet” a Rajta Újváros győzelmi mámorában, ám indok nem volt. Nem is indok, hanem inkább ürügy alapján történt a jegyző eltávolítása.

Dr. Sürü Renáta
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Azért azt senki nem vitathatja, hogy dr. Sürü Renáta szakmai munkájával hosszú évekig semmi probléma nem volt. Csak most, a választásokat követően merült fel ez a kérdés. Különösen az után, hogy független jelöltként elindult az időközi országgyűlési választáson a jobbik és a balliberális pártok támogatta jelölt, Pintér polgármester „jobbkeze”, a Budapestről ide delegált jelölt ellen. Erősen kilóg a lóláb. Dr. Sürü Renáta eközben facebook profilján közzétette Magyarország Alaptörvényében foglaltakat: „Minden nagykorú magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy az ország­gyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában