időközi országgyűlésiképviselő-választáson

2020.01.31. 11:30

Bemutatjuk a hét jelöltet

Február 16-án időközi országgyűlési képviselő választást tartanak a Fejér megye 04-es számú választókörzetben.

Brousil Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Íme a hét nyilvántartásba is vett jelölt: ­Árgyelán János (Mi Hazánk), Borbély József (Tempo Párt), Kálló Gergely (Jobbik, DK, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd), Medveczki Zoltán (Zöldek), Molnár Tibor (független), dr. Sürü Renáta (független) és Törökné Juhász Ilona (független).

Árgyelán János Székesfehérváron él, korábban a Jobbik regionális igazgatója volt, a párt színeiben tagja volt a Fejér Megyei Közgyűlésnek is. 2018-ban azonban távozott a Jobbikból. Azóta a Mi Hazánk Mozgalomban dolgozik pártigazgatóként, és továbbra is tagja a megyei közgyűlésnek.

Február 16-án ismét voksolhatnak Fejér megye 04-es választókörzetében a szavazásra jogosultak
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap/archív

Borbély József egy kecskeméti bútorgyár tulajdonosa volt, de mára már ő az Apostoli Magyar Királyság kormányzója. Ő nevezte ki magát erre a pozícióra. 2014 decemberében egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy átveszi a hatalmat az országban. 2018-ban az ügyészség gondnokság alá akarta helyezni. Az általa elnökölt Tempo Párt színeiben indul a választáson.

Kálló Gergely jobbikos politikus 2006-ban Budán még a MIÉP színeiben indult önkormányzati képviselőnek az I. kerületben, 2009-ben már a Jobbik XI. kerületi választókerületi elnöke volt, 2014-ben indult is ebben a kerületben önkormányzati képviselőnek. Egyik választáson sem nyert. 2016 óta dolgozott Pintér Tamásnak, a februári időközi voksoláson a Rajta Újváros Egyesület támogatását élvezi.

Medveczki Zoltán a Zöldek színeiben indul, Vácon született, a közösségi portálon lakhelyéül Szobot tüntette fel. 2014-ben indult Vác, 2017-ben pedig Paks polgármesteri székéért, de nem választották meg.

Molnár Tibor a Fejér megyei Iváncsa polgármestere, a településen született és nőtt fel, és ma is ott él. 2017-ben időközi választáson kapott bizalmat és lett polgármester, e pozícióját a 2019-es önkormányzati választáson sikerült megőriznie.

Sürü Renáta Dunaújvárosban született, ma is itt él. 2010 óta Dunaújváros jegyzőjeként dolgozott a városházán, de pozíciója idén januárban megszűnt. Az időközi választáson függetlenként indul.

Törökné Juhász Ilona sem városi illetőségű, ő „a kormányzó munkatársa”-ként aposztrofálta magát társlapunk (Napló) hasábjain, mikor Tapolcán az időközi országgyűlésiképviselő-választás jelöltjeit mutatta be. A „kormányzó” maga Borbély József, akiről fentebb már tettünk említést.

A hatályos szabályok szerint a szavazólapra felkerült egyéni képviselőjelöltek egymillió forintot kapnak az Államkincstártól a kampányuk finanszírozására. Ezzel el kell számolniuk tételesen, hogy mire is költötték azt a kampány során.

Amennyiben a voksoláson nem érik el a két százalékot, akkor a teljes összeget vissza kell fizetniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában