A perkátaiak a hét végi falukarácsonyon kívántak egymásnak boldog, békés ünnepeket

2019.12.24. 08:00

Meggyújtották a koszorú utolsó gyertyáját

Kirakodóvásár, kézműves foglalkozások és karácsonyi műsorok fogadták az érdeklődőket a perkátai kastélyban. Tea, forralt bor és zsíros kenyér is várt mindenkire.

Horváth Dóra

Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2019. december 22-én, vasárnap szervezte meg a Falukarácsony elnevezésű programját. Az eseményre 14 órától a Győry-kastély épületében került sor.

Több kikapcsolódási lehetőséggel várták az érdeklődőket. A kastély alsó folyosóin az adventi vásár forgataga fogadta az érkezőket, akik helyi és környező településekről érkező árusok portékái közül válogathattak. Manók, karácsonyfadíszek, sütemények, vattacukor mind kapható volt a „piacon”. Szintén a földszinten kézműveskedésre várták a gyerekeket, akik üdvözlőlapot, papír karácsonyfát és fa díszeket készíthettek, díszíthettek ki, valamint a faluüzemeltetés munkatársai teával és forralt borral, a Perkátai Polgárőrség tagjai pedig zsíros kenyérrel kínálták meg a kilátogatókat.

A gyerekek betlehemi műsorral és színdarabbal készültek az ünnepségre

Háromnegyed háromkor a díszteremben meggyújtották az adventi koszorú utolsó gyertyáját, és Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

– Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik részt vettek a mai nap megszervezésében, megvalósításában – mondta a polgármester. Hozzátette: – Áldott karácsonyi ünnepeket kívánok Perkáta lakóinak.

Ezt követően a Vox Caritatis Egyházi Kórus ünnepi előadása következett, majd a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola második évfolyamos diákjainak műsorát tekinthette meg a közönség. A gyerekek betlehemeztek, és a „Melyiket a kilenc közül?” című karácsonyi színdarabot adták elő, felkészítőik Basticz Józsefné, Pats-Belső Viola és Vátkainé Boda Ildikó voltak.

A dísztermi műsorokat követően a kézműves teremben Szarka Zsombor első osztályos tanuló kiváló dobelőadását hallgathatták meg az összegyűltek, majd az adventi forgatag a késő délutáni órákban zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában