Gyűjtünk és adakozunk a karácsony közeledtével

2019.12.12. 20:00

Kinyílnak a szívek

Vannak, akik már eljuttatták az adományokat a célcsoportjuk számára, másoknál még tart a gyűjtés. Egy biztos, az advent a jótékonyság időszaka is egyben.

Tóth Alexandra

A Klub Hotel lelkes önkéntes civilei, Dorogi Kinga és Riskó Csilla a közelmúltban fogadott örökbe egy Tolna megyei kis faluban lévő óvodát. Az oda járó 61, mélyszegénységben élő gyermek számára játékokat, ruhákat, könyveket, de főleg tartós élelmiszert gyűjtöttek. Külön vállalásuk az volt, hogy ellátják gyümölccsel a kicsiket, hiszen szinte soha nem esznek ilyesmit. Kedden vitték le az összegyűlt adományokat, amihez egy személygépkocsira és egy kisebb teherautóra is szükségük volt. Sikeres vállalást tettek: több mint 50 kg gyümölcsöt adhattak át.

A Boldog Délután tartós élelmiszereket is gyűjt
Fotó: amatőr

Ajándékok a kórháznak

Dunatetétlenből érkezett egy házaspár a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályához, ajándékokkal megpakolva. Kriskó Brigitta és Kriskó László ezzel a gesztussal szerette volna elismerését és háláját kifejezni, hiszen tavaly Brigitta egyik rokona szorult kórházi kezelésre az osztályon, és nagyon meg voltak elégedve az ott dolgozók munkájával. Plüssöket, könyveket, társasjátékokat gyűjtöttek a falujukban, amiket kedden személyesen adtak át. A házaspárt és a falu ajándékait Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató, dr. Sipos Edith főorvos és Krizerné Virág Szilvia osztályvezető főnővér köszönte és szeretettel fogadta.

Lista az angyalkáknak

A Boldog Délután civil szervezet az akció tavalyi sikerességén felbuzdulva idén is arra kéri az adakozni vágyókat, hogy váljanak egy kicsit angyalkává, és teljesítsék a rászoruló gyerekek kívánságait. Az Útkeresés Segítő Szolgálat idén egy 30 neves kívánságlistát állított össze. Aki szeretné valamelyik kisgyermek ünnepét szebbé tenni, az felveheti a kapcsolatot a Boldog Délután csapatával, és ők megosztják a listát a jelentkezőkkel.

Még üzemel a Mikulásgyár

A Mikulásgyár november 29-én nyitotta meg virtuális kapuit és valós gyűjtőpontjait, ahol a Magyar Posta közreműködésével valamennyi postán térítésmentesen veszik át az összeállított csomagokat. Ezekre csupán azt kell írni, hogy Mikulásgyár. Elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot, édességet várnak adományként. Fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így amennyiben lehetőségük van, hozzanak minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, olajat vagy bármilyen élelmiszert, ami hosszú ideig eláll. A gyűjtés december 21-ig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában