Vasárnap a Piac téren volt a rácalmásiak apraja és nagyja is

2019.12.02. 14:00

Betlehem a bölcsőde és óvoda közreműködésével

Advent első vasárnapján a hagyományoknak megfelelően felavatták a Rácalmás betlehemét, amelynek elkészítésében minden esztendőben az óvoda és a bölcsőde dolgozói segédkeznek. A 16 órakor kezdődő szertartáson fellépett Balogh Zoltán András előadóművész, a Napsugár asszonykórus, valamint a rác­almási Manóvár óvoda gyermekcsoportjai. A betlehemavató előtt jótékonysági kézműves karácsonyi vásár nyílt a Piac téren.

Török Tímea

Fotó: LI

A Manóvár óvoda és bölcsőde volt a főszereplője természetesen a betlehem mellett a vasárnapi rácalmási rendezvénynek.

A betlehemavató első fellépője a rácalmási legkisebbekből álló kórus volt, amelyet stílszerűen egy másik, az idősekből álló Napsugár asszonykórus követett, a rácalmási hölgyeket Márkusné Igmándi Zita készítette fel, a manókat pedig az óvó nénik. A dallamok után Fodor István református lelkész szavai következtek. Ne csak szóval, hanem cselekedettel szeressünk! – e bibliai gondolat köré épült a lelkész mondandója. Hiszen, mint elmondta Isten szeretete valóságos, mert úgy szeretett minket, hogy feláldozta érettünk a fiát – zárta az adventhez illő magasztos gondolatokat Fodor István.

A betlehem és az utcai dekorációk meghittebbé teszik az ünnepvárást Rácalmáson
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A pódiumon Balogh Zoltán András előadóművész és Lendvai Krisztina koncertje zárta az eseményt. Azonban a gyönyörűen kivilágított téren rengetegen voltak, rác­almás minden korosztályát képviselve. A Piac tér asztalainál ezúttal az ismerős árusok helyett, most ugyan szintén ismerösök, de ovis gyerekek szülei és az óvó nénik álltak. Mert minden eladott portéka jótékony céllal az ovihoz kerül majd. Az adományozók becsületkasszába helyezhették el az adományt, amelyért rengeteg, finomabbnál finomabb házi sütit választhattak, és a manóváriak közreműködésével készült kézműves termékeket a szódabikarbónás karácsonyfadísztól Rudolf szarvas élethű másáig.

A Napsugár asszonykórus gyönyörű dalokkal varázsolt adventi hangulatot az első vasárnap délutánján

Csípős hideg lévén az átfázott résztvevők hálásan kortyolgatták a Schrick István polgármester és Pálinkás Tibor borából készült forralt bort és a forró teát.

Csodálatos hangulat, felszabadult ünnepvárás, a kézzel fogható közösségi öröm volt érezhető a különleges rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában