Bensőséges programok, látványelemek a főtéren

2019.12.02. 07:00

Advent első gyertyája

Dunaújváros adventi koszorúján és szintén vasárnap nyitotta meg kapuit a Városháza téren a dunaújvárosi adventi forgatag. Idén kevesebb színpadi program lesz az adventi időszakban, ellenben nagyobb hangsúlyt kapott a látvány az új ünnepi fényekkel, a hatalmas gömbökkel és a jégcsapfüzérekkel díszített téren.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

„Az idei koncepció az, hogy a hét végi, illetve a csütörtöki délutánokat és estéket színesítik a fellépők, viszont a bazárosok, vendéglátósok négy héten keresztül várják a látogatókat„ –ahogy korábban már tájékoztatta lapunkat Kiss András, a Tourinform iroda vezetője.

Az adventi forgatagban készült felvételünk tanúsága szerint nemcsak a szeretetre vagyunk nyitottak, hanem a vidámságra is
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A vasárnapi program 17 órakor gyertyagyújtással és Barta Endre alpolgármester szavaival kezdődött, aki átadta a szót a hitélet képviselőinek. Jelen volt a görögkatolikus parókus, Kovács István, aki a hallgatóságnak az adventi időszak befelé fordulásának fontosságáról beszélt. Őt követte a baptista gyülekezet képviseletében Braun Ervin presbiter, ő gondolatait a köré fűzte, hogy Isten mindenkiben munkálkodik. Stermeczki András evangélikus lelkész arra hívta fel a figyelmünket, hogy ünneplőbe kell öltöztetni mindent, de leginkább a szívünket adventkor. Jakab Erika református lelkész azokhoz szólt, akik még nem vettek át egy fontos ajándékot, Istenét. Arra szólít fel, hogy kérni kell és megkapja, aki kéri.

Végül a római katolikus egyház képviseletében Szeleczki Csaba plébános szólt a hallgatósághoz. Nem könnyű elcsendesedni, mondta a plébános. De fontos feladata az időszaknak, hogy meglássuk a másik emberben Jézust. A vallási élet képviselői után a folytatásban a Neopolisz együttes fellépése következett, majd végezetül a dunaújvárosi dalkörök produkcióját hallhatták a városi főtér adventi forgatagába.

Az ünnepvásár természetesen még hangulatosabbá tette a téren felállított betlehem, a különböző kézművesek a portékáikkal és a csábító illatok, forraltbortól a kürtös kalácsig.

Az adventi készülődéshez kapcsolódóan következő programok december 5-én, csütörtökön lesznek a főtéren.

A meghittségre törekednek idén

Léleknek és testnek is kedveznek az adventi forgatag kínálatával. Lélek tekintetében remek műsorok várják a térre érkezőket, a testet illetően forralt bor, kürtős kalács, kenyérlángos, szaloncukor segít hangolódnunk a legfontosabb ünnepre az évben. Hét közben délután egytől este nyolcig, hét végén délelőtt tíztől este kilencig várja a kilátogatókat a városi karácsonyi kavalkád. Az előző évekhez képest idén szervezői törekvés volt, hogy kevesebb és sokkal bensőségesebb programokat szerveztek az adventi forgatagban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában