november 9-én

2019.10.28. 17:00

Országos faültetési program lesz Perkátán

Még szeptember 20-án került elültetésre 7 darab fa a Perkátáért Közalapítvány által a Győry-kastély főépülete körül, amely a kastélykert 100 évvel ezelőtti állapotának visszaállítására tett első lépés.

duol.hu

Ugyanekkor Rajcsányi László, Bogó Anikó és Dr. Baráth Károly mutatták be a kastély és kastélykert felújításának történetét, illetve a kastélykert rehabilitációjának koncepcióját, írja a perkata.hu. Ezen program kapcsán merült fel, hogy 10 millió fa országos mozgalomhoz kapcsolódva Perkátán november 9-én, az Élet Napján helyi faültetést szerveznénk, és várjuk a felajánlásokat, nemcsak szavakban és tanácsokban, hanem tettekben is.

A Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület már megkeresett engem, hogy a kastélykertben 500 db fiatal tölgycsemetét ajánlanak fel, amit el is ültetnek az adott napon. A kastélykerti projekt mellett az egyesület az óvoda-bölcsőde udvarba egy több éves konténeres kőriscsemete ültetését is felajánlotta, amelynek sem a levele, sem a lehullott termése nem allergén, így nem okozhat gondot a leendő bölcsiseknek.

A faültetési akció kapcsán várjuk a további fában és elültetésben történt felajánlásokat, amelyet az önkormányzat nevében előre is köszönünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában