Tisztelet és megbecsülés!

2019.10.14. 08:00

Közösen ünnepelt több száz vasműs nyugdíjas a Campusban

Pénteken délután a Dunaferr Vasas Nyugdíjas Szakszervezeti Bizottság az idén is megrendezte a már hagyományosnak számító közös születésnapi ünnepségét a 70., 75., 80., 85. és 90. évüket ez évben ünneplő volt dunaferres dolgozók részére.

Szabó Szabolcs

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A Campus étterem nagytermében tartott ünnepségen Martikán Károly, a nyugdíjas szakszervezet elnöke elmondta, 14 éve fogalmazódott meg a gondolat, hogy a már nyugdíjban lévő, kerek évfordulójukat ünneplő nyugdíjasoknak külön ünnepséget szervezzenek. Az egyszeri alkalomból szép hagyomány lett, amely már a 13. állomásánál tart.

A 98 éves Popovics Jánosnét külön köszöntötték
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke köszöntőjében kifejtette, a Vasas több mint 24 ezer tagjával ma a legnagyobb érdekképviseleti közösség, amelynek egyik célja, hogy figyelembe vegye a már nyugdíjban lévő, egykori munkavállalók jelenlegi érdekeit is.

– Tisztelet, szeretet, megbecsülés – elődeink ezt a hármas célt adták a mozgalomnak 1870-ben, e céloknak a jelen viszonyai között is meg kell felelnünk – tette hozzá Balogh Béla.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában