A szép virágok látványa jobb kedvre deríti az embert

2019.10.03. 11:30

Komfortosabbá teszik a környezetet

Ötszázezer forint támogatásból vásárolt impozáns és színes virágokkal tarkított ágyások teszik barátságossá a Római körút 1–7. lépcsőházak mögötti területet.

duol.hu

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő kezdeményezésére a helyi cégek nem csak anyagiakkal, de munkájukkal is támogatták a parkosítást. Hajnal Mártontól – aki a fő profilját tekintve a tecnológiai csőszereléssel foglalkozó Aqua Pipe Therm Kft. képviseletében volt jelen – megtudtuk, hogy azért jöttek el segíteni a növények elültetésében, mert jó ötletnek tartják a kezdeményezést, örömmel segítenek, hogy szép növényekkel tegyék barátságossá ezt a környéket is. „Viszonylag kis munkával tudunk nagyon szépet alkotni. Remélem, hogy még sok ilyen kezdeményezés lesz a városban” – mondta.

A lakók, a támogatók és középen Lassingleitner Fruzsina
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A szorgoskodókat figyelték a járdáról a környéken lakók. Vincze Pálné elmondta, hogy nagyon örülnek ennek a parkosításnak: „Minden lakógyűlésen kértük ezt, és most az önkormányzati képviselőnk felkarolta az ügyet, teljesítette a kérést. Sivár terület volt ez itt, a kavicson a fű sem nőtt. Sóvárogva figyeltük a lépcsőház másik oldalán, a szép Váci utcát. És mostantól nekünk is lesz saját parkunk, lesz miben gyönyörködnünk az ablakból.”

A nap végére szép parkot varázsoltak a parlag területből
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

„Hónapokkal ezelőtt elkezdtük a szervezést, segítségemre volt az Aqua Pipe Therm Kft., a Globál Big Bilding, a Dominik és Szép Kft. és Karmacsi Tamás, köszönöm a támogatásukat. Szeretik ők is a virágokat, komfortosabbá, vidámabbá teszik a környezetet.” – mondta Lassingleitner Fruzsina. Karmacsi Tamás hozzátette: „Ebben a városrészben nőttem fel, a mai napig figyelemmel kísérem a fejlődését. Támogatom a körzet további szépítését, legyen az akár faültetés, virágosítás, így amikor Lassingleitner Fruzsina megkeresett, örömmel álltam az ügy mellé.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában