önkormányzati választás

2019.10.14. 12:00

Hajnal négykor kezdték a munkát

A város 47 szavazókörében összesen 330 szavazatszámláló bizottsági tag dolgozott tegnap. 48 jegyzőkönyvvezető és 5 helyettes jegyzőkönyvvezető állt rendelkezésre.

Körmendi Erzsébet

Ennek a munkának folyamatosnak kell lennie, a helyettesítő dolgozik, ha a jegyzőkönyvvezető például elment a saját körzetébe szavazni. 8 gépkocsivezető segítette a Helyi Választási Bizottság (HVB), a Helyi Választási Iroda (HVI) és szavazókörök munkáját. Ők hozták be azokat, akik saját gépkocsival nem tudtak bejönni hajnalban, előzetes igénylés szerint hozták-vitték a szükséges eszközöket, akár a mozgóurnát is kiszállították, ha szavazókörben nem állt rendelkezésre gépkocsi.

A HVI tagjai hajnali 4 órakor kezdtek a helyükön, a városházán, folyamatosan készenlétben álltak, hogy mindenben segítsék a HVB és a szavazatszámláló bizottságok munkáját. A szavazatszámlálóknak fél 5-re kellett megérkezniük a szavazókörbe, ahol éjszakába nyúlóan tették a dolgukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában