Megszüntetik a hivatal és az iskola közötti buszmegállót is

2019.10.05. 11:00

Bringásbarát községközpont lesz Nagyvenyimen

Kerékpárosbarát lesz hamarosan Nagyvenyim településközpontja.

Körmendi Erzsébet

Fotó: LI

A munkálatokat már elkezdték a kivitelezők, olyannyira, hogy a fotón látható nyomvonalon mostanra talán már térköves járdaszakasz van, azon sétálhatnak a járókelők az iskola kerítése mellett. Vargáné Kaiser Katalin polgármester tájékoztatta lapunkat arról, hogy pályázaton nyert támogatásból valósíthatják meg ez a jelentős forgalmi változásokat is eredményező fejlesztést. Mindenekelőtt gondoskodnak arról, hogy mindenütt megfelelő legyen a járdakapcsolat a meglévő utakkal.

Az új nyomsávon mostanra talán már a térkövet is lerakták
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az iskola sarkán dolgoznak éppen ezen, majd feltörik a régi járdaszakaszokat is, hogy egységes térköves legyen a gyalogút burkolata. Aztán felújítják az iskola és a hivatal közötti út aszfalt burkolatát, mindkét irányban kerékpáros sávot festenek fel, az úttesten pedig felfestett terelőszigetekkel lassítják az autóval közlekedőket. Jelentős változás lesz az is, hogy kitiltják innen a teherautókat és buszokat, a távolsági járatok az iskola hátsó udvara mögötti úton járnak majd, amit erre a jelentős teherforgalomra alkalmassá tesznek a beruházás keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában