letették az esküt

2019.10.31. 10:00

Alakuló ülést tartottak Perkátán

Szerdán ünnepélyesen letette az esküt Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2019. október 13-án megválasztott hat képviselője, Bogó Anikó, Sarok Mihály, Mosonyi-Bógó Nikolett, Áldott Richárd, Vátkainé Boda Ildikó és Oláh István, illetve Somogyi Balázs polgármester.

duol.hu

A Helyi Választási Bizottság elnöke, Siba Árpádné beszámolt a választás eredményéről és esküt vett tőlem. Köszönjük a Helyi Választási Bizottság és a Szavazatszámláló Bizottságok rendes és delegált tagjainak a munkáját, ahogy a Helyi Választási Iroda munkatársainak a választás kapcsán végzett tevékenységét, írja a perkata.hu.

A képviselőktől már a polgármester vette át esküt, majd az ülésre szavazatszámlálókat kellett választaniuk, mert az alpolgármestereket csak titkos szavazáson és csak a polgármester javaslatára választhatják a képviselők. Eddig még sohasem alkalmazott módszerként két alpolgármestert javasoltak, a két legtöbb szavazatot elérő képviselő személyében, általános helyettesként és humán ügyekért felelős alpolgármesterre Bogó Anikó személyében, míg településüzemeltetésért felelős alpolgármesterként Sarok Mihályéban.

Mindkét jelölt a titkos szavazáson egyhangú támogatást kapott, 7 igen szavazattal lett alpolgármester, majd alpolgármesterként is esküt tettek. A bizottsági struktúráról való döntését a testület a jövő heti, november 7-én 17 órakor a Polgármesteri Hivatalban történő ülésén fogja meghatározni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában