Elindul az egy hónapos tesztüzem a kalandparkban

2019.10.10. 11:30

A fiatalok igényei szerint épült a pálya

Elkezdődött a tesztüzem a dunaújvárosi kalandparkban. A sportkomplexumot november elejéig díjmentesen használhatják az érdeklődők.

Tóth Alexandra

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A tesztüzemet Cserna Gábor polgármester indította el tegnap délután. Ahogy mesélte, a terület szívügye, hiszen az egykor itt működő vidámpark kedves gyermekkori emlékeket idéz fel benne. Miután bezárt, évekig érintetlenül állt a park, amelynek felújítására 450 milliós kormányzati támogatást kapott a város. A vidámpark helyére a nyár elején egy egészen más volumenű, a modern kor követelményeinek megfelelő kalandparkot kezdtek építeni.

Cserna Gábor polgármester adta át a fi ataloknak a kalandparkot, az eseményen Mádai Balázs, a DVG Zrt. vezetője is jelen volt
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A polgármester elmondta, a tervek elkészítéséhez nagyban hozzájárultak a város fiataljai. Azok a sportolók, akik megálmodták az extrém akadálypálya arculatát, már korábban megkeresték igényeikkel a város vezetőjét. Cserna Gábor beszéde után a fiatalok egy kisebb bemutatóval is készültek, Köller János BMX-szel, Szilágyi Krisztián görkorcsolyával, Vinkler Zoltán free­style rollerrel, Ujvári Dániel pedig gördeszkával mutatott be néhány komoly trükköt. Mádai Balázs, a DVG Zrt. vezetője hangsúlyozta, az extrémsport-pályát csak megfelelő védőfelszerelésben lehet használni.

A kötélhidak biztonsági szerelésben használhatók

A polgármester a fiatalságra a jövőben is számít: a kalandpark logójának tervezését a helyi oktatási intézmények között pályázatként hirdeti meg. A területen található egy komplex kalandpálya, amelyhez oktatást és biztonsági felszerelést az üzemeltető biztosít. Mászótornyok, kötélhidak és zipline gondoskodik az adrenalinlöketről. A hagyományos kikapcsolódást kedvelőket teniszpálya fogadja, a bérleti szándékot 24 órával előre e-mailben kell jelezni az üzemeltetőnek. Elkészült a szabadtéri színpad, ami a jövőben koncertek, művészeti előadások és bemutatók színtere lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában