A szavazólapok adattartalma

2019.09.18. 21:15

Tizennyolc tételben kellett döntenie a választási bizottságnak

A Helyi Választási Bizottság (HVB) jóváhagyta tegnap délutáni ülésén az októberi önkormányzati és nemzetiségi választás szavazólapjainak adattartalmát.

Körmendi Erzsébet

2019.09.18. Helyi választási bizottság Dunaújváros Fotón: Gyenge Lajos helyi választási iroda tagja, Dr Hanák Tamás a helyi választási iroda elnök helyettese, Dr. Sürü Renáta jegyző, Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az ülésen részt vett dr. Bakos Károly, a HVB elnöke, dr. Hanák Tamás, a HVB elnökhelyettese, dr. Varga Balázs, a bizottság választott tagja és dr. Móricz Zoltán, a Fidesz–KDNP jelölőszervezetek által megbízott HVB-tag.

A HVB és a HVI tagjai a döntéshozatal előtti percekben
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Nemzeti Választási Iroda oldaláról tudták letölteni a Helyi Választási Iroda (HVI) munkatársai a központilag elkészített, helyi jóváhagyásra váró szavazólapokat. A Helyi Választási Bizottság tagjai összesen 18, helyben érvényes dokumentum adattartalmát vizsgálták. Ellenőrizték a polgármester-választás szavazólapját, nézték például a neveket, jelölőszervezetek logóját. Dunaújvárosnak 10 egyéni választókerülete van, ezek mindegyike saját jelöltekkel, ezáltal saját szavazólappal rendelkezik a képviselő-választás tekintetében. Ezeket is jóváhagyták a bizottság tagja. Majd a nemzetiségek (görög, horvát, lengyel, roma, ruszin, szerb, ukrán) települési szavazólapjának adattartalmát hagyta jóvá a HVB.

Az ülés jegyzőkönyve és a szavazólapok megtekinthetőek itt: 33931

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában