több helyszínen

2019.09.30. 16:00

Idősek napja: ünnepeljük együtt

duol.hu

Október elseje 1991 óta az idősek világnapja, az ENSZ közgyűlése ekkor határozott annak megünnepléséről. Ennek jegyében világszerte megemlékeznek a – jelenleg mintegy 600 milliónyi – 60 év feletti emberről.

Az idősek világnapja alkalmából országszerte számtalan helyen rendeznek ünnepségeket, köszöntőket, köztük a környező településeken is. Rác­almáson a Rendezvényközpont és Sportcsarnokban ingyenes Máté Péter-emlékkoncertre várják az időseket október 1-jén 18 órakor, köszöntőt Schrick István polgármester mond.

Dunaföldváron október 2-án 14 órára a városi művelődési központba hívják a vendégeket, a mozgásukban korlátozottaknak segítséget kínálnak a helyszínre jutásban.

Mezőfalván október 2-án 16 órakor a Kiss Kálmán Művelődési Házban tartják az ünnepséget, Márok Csaba polgármester köszöntője után a Tündérkert óvoda és az általános iskolások műsora szórakoztatja a résztvevőket.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában