Eredményekről és közeli megoldásokról hallhattunk a fórumon

2019.09.12. 07:00

Folytatni a munkát...

Folytatni a megkezdett munkát: ez lehet a mottója annak a lakossági fórumnak, amelyet Mészáros László, városunk 10. sz. választókörzetének önkormányzati képviselőjelöltje tartott.

Várkonyi Zsolt

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az eseményt megtisztelte városunk polgármestere, Cserna Gábor is.

Dunaújváros Ez a körzet az ott lakók létszámát és a földrajzi terület nagyságát tekintve is a város legnagyobb körzete. Emellett erősen tagolt is, hiszen egyszerre kell képviselni a Béke II városrész felső (északi) része, a klasszikus Pentele, az északi lakópark, Táborállás és a területileg elkülönülő, de közigazgatásilag Dunaújvároshoz tartozó Pálhalma lakóinak érdekekeit is.

Mészáros László, a 10. sz. vk. képviselőjelöltje és Cserna Gábor, városunk polgármestere
Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az eddigi eredményekről a polgármester, a közeljövő megoldási lehetőségeiről pedig Mészáros László adott összefoglalást. Cserna Gábor megragadva az alkalmat az egész várost érintő eseményekről szólva elmondta, hogy kilenc évvel ezelőtt elkezdtek egy munkát, amelyet – a lakosság nagy többsége eddig is támogatott – folytatni szeretnének, a regnáló Fidesz-kormányzat támogatásával. Aktuális témákra térve jelezte, hogy a városi uszoda úgynevezett terheléses próbája szeptember 16-án, hétfőn indul, ahol a sportolók már dél­előtt birtokba vehetik a meg­újult sportlétesítményt, délután pedig már – ahogy azt korábban megígérte – már a „nagyközönség” is igénybe veheti – a próbaidő alatt díjmentesen – az uszodát.

A polgármester címszavakban több témára is kitért, így jelezte, hogy Cyránski Mária szobra eredeti formájában marad az uszoda előtt. Néhány héten belül átadják a kormányzati támogatásból teljeskörűen felújított Vasmű utat is, ezzel kapcsolatban külön köszöni az ott lakók és az arra közlekedők türelmét. És persze támogatásáról biztosította Mészáros Lászlót, akit a körzetben korábban regnáló kormánypárti képviselők, Kiss András és Hingyi László méltó utódjának tart. Mészáros Lászlót sokan ismerik, aki komolyan veszi feladatát.

A fórumon sok kérdés merült fel, amelyekre közel a megoldás

Az északi lakópark és Tábor­állás csapadékelvezetési problémájára közel a megoldás, ezt Markóth Béla, az önkormányzat beruházási és városüzemeltetési osztályának vezetője is megerősítette. Elmondta, hogy a területre elkészült műszaki terv ez év júniusi módosítása garancia a szakszerű kivitelezésre.

Mészáros László hozzátette, hogy tájékozódott és e szerint a csatornázási munkák befejezése után a következő években a területen az összes utat szilárd burkolattal látják majd el.

Ezután is napirenden kell tartani a Béke városrész parkolási helyzetének további javítását és az autóbuszjáratok menetidejének összehangolását, amellyel kapcsolatban tájékoztatást kért és kapott a KNYKK-tól. Elmondták, hogy a jövő évi tervekben ezt az önkormányzattal együttműködve megoldják.

A teljesség igénye nélkül sok minden hangzott még el a fórumon: folytatódhat a Szalki- sziget rekreációja, elkészült a Pentele klubház felújítása, megszépült az óvárosi idősek otthona nappali ellátó intézménye. Új orvosi rendelő épülhet, ehhez az önkormányzat már megvásárolta a Magyar út 31. ingatlant. A pálhalmaiak pedig hamarosan „visszakaphatják” az ABC-jüket.

Mészáros László bízik abban, hogy az elődei által elkezdett munkát folytatni tudja, és a kormány és az önkormányzat által finanszírozott beruházások, fejlesztések folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában