Emléket állítottak

2019.09.11. 07:00

Felavatták az orvosi rendelő új épületszárnyát Perkátán

Az Egészségház bővítése fontos esemény a községben: új épületszárnyat és egy domborművet is avattak.

Horváth Dóra

Az önkormányzat 2017-ben nyert el támogatást a rendelő fejlesztésére a Fe­jér Megyei Önkormányzat által kiírt pályázaton. A 90 milliós összköltségvetésű beruházás részeként bővítették az egészségházat egy új szárnnyal, ahol a fogorvosi rendelőnek, illetve a védőnői szolgálatnak biztosítottak helyet.

Somogyi Balázs mondott avatóbeszédet az ünnepségen
Fotó: Horváth Dóra

A közelmúltban megtartott átadási ünnepségen nem csupán magát az új szárnyat, hanem egy, a településen mai napig köztiszteletnek örvendő orvos házaspárnak, dr. Baráth Károlynak és dr. Kádár Magdolnának emlékére készített domborművet is avattak.

Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere beszédében bemutatta az új épületrészt, elmondta, hogy a rendelőkön és a védőnői szobán túl egy közösségi helyiséget is kialakítottak, amelyet baba-mama térként fognak használni. Emellett defibrillátort, ambubabát, segédmotor-kerékpárt és új bútorzatot is beszereztek a projekt kertében. Elmondta:

– Két legfontosabb igény, ami a legtöbb embert érinti, az egészségügy és az oktatás fejlesztése, ezért is tartottuk fontosnak az egészségügyi intézmény és az óvoda bővítését.

Dr. Baráth Károly, dr. Baráth Miklós és Baráth Péter a szüleik emlékének állított dombormű előtt, amit Pavlicsek Attila készített
Fotó: Horváth Dóra

A polgármester ezt követően a Baráth házaspárt méltatta, s külön köszöntötte gyerekeiket, akik ellátogattak az ünnepségre. Elsőként dr. Baráth Miklós emlékezett vissza szüleire, azok elhivatottságára és szeretetére Perkáta és az ott lakók iránt. Őt Barát Péter követte, aki elmondta, hogy mindig jó érzéssel tér vissza a településre, majd zárásként dr. Baráth Károly szólt néhány megindító szót, s fejezte ki háláját, amiért szüleik emlékét a mai napig őrzik. Pavlicsek Attilával, a dombormű megalkotójával közösen leplezték le a dr. Baráth Károlyról és dr. Kádár Magdolnáról készült művet, amelyet a rendelő bejáratának falán helyeztek el. Az ünnepség után minden résztvevőt meginvitáltak, hogy tekintse meg az épület új szárnyát, ahol egy fogadással is készültek a vendégek számára a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában