Működik a rendelő

2019.09.27. 14:00

Az Alkotás utca megújult épületében gyógyítanak

A nyár végén kezdődött el az Alkotás utca 7. szám alatti orvosi rendelő felújítása. Az immár modern, korszerű helyiségben újra folyik a beteg­ellátás.

Tóth Alexandra

20190926 Dunaújváros Alkotás utcai rendelő bejárása a polgármesterrel Sztankovics László Cserna Gábor Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Tegnap délelőtt Cserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere, Sztankovics László, a 8. körzet önkormányzati képviselője és dr. László Borbála, a humán szolgáltatási osztály vezetője tekintette meg az újra üzemelő rendelőt.

Sztankovics László elmondta, az épületre már nagyon ráfért a fejlesztés. Az átadás óta folyamatosak a pozitív visszajelzések a felújítás kapcsán, mind a betegek, mind a szakemberek részéről. Hozzátette, egyelőre még csak felnőtt-szakrendelés folyik az épületben, de hamarosan két gyermekorvos és egy fogorvos praxisát is áthelyezik az Alkotás utca 7-be. A képviselőtől megtudtuk azt is, hogy tervben van az Alkotás utca járdáinak felújítása is, ez előre láthatólag a jövő év elején történik meg.

Sztankovics László és Cserna Gábor a rendelőben
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A polgármester ismertette, milyen fejlesztések történtek a két hónap alatt. Korszerűsítették az épületgépészetet, kicserélték a nyilászárókat, felújították a mosdót, újra burkolták a helyiségeket és lefestették a falakat is. Minden az EU szabványoknak megfelelően működik, a városrész lakói végre, hosszú évek után megfelelő körülmények között üzemelő rendelőkhöz juthatnak.

Dr. Király Mariann felnőtt-háziorvos szerint tiszta, szép és élhető a rendelő. Ő már itt várja a betegeit, akik szintén örömmel fogadták az új környezetet.

Dr. Király Mariann mellé érkezik még dr. Tükör Gyula és dr. Varsányi Mária gyermekorvos, valamint dr. Székely Krisztina fogorvos is.

László Borbála elmondta, a fogorvosi rendelő kapcsán a közbeszerzési eljárás elindult, októberben megérkeznek a bútorok, novemberben a kezelőegység és minden bizonnyal decemberben már ezen a helyszínen vehetik igénybe a fogorvosi ellátást a 15-ös körzethez tartozó betegek.

Több rendelőt is érintő beruházás

Dunaújvárosban három városrészben újítanak fel orvosi rendelőket, összesen 15 helyszínen. A beruházások a 196 736 155 forintos TOP-os forrásnak köszönhetően valósulhatnak meg. Ezen blokkoknak az állapota már nem felelt meg a XXI. századi követelményeknek.

Az Alkotás utcát már birtokba vehették az érintettek.

A Váci utcába ideiglenes helyéről szeptember második hetében költözött vissza a rendelés, most pedig 40 db szék érkezik a helyszínre – tudtuk meg László Borbálától.

A harmadik etapban a Derkovits György utca 2–4. szám alatti rendelő felújítása történik, a munkálatok a napokban kezdődtek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában