Országosan előadásokat tartanak és szűréseket végeznek

2019.09.27. 07:00

A Richter Gedeon az egészséges életmódért

Talán emlékeznek még olvasóink arra, hogy a Szent Pantaleon Kórház új CT berendezésének megvásárlásához öt éve milyen széles körű összefogás jött létre.

Várkonyi Zsolt

Fotó: LI

Az önkormányzat, Dunaújváros lakói és számos cég felajánlása tette lehetővé azt, hogy ez a nemes kezdeményezés célba érjen. E cégek egyike – 2 millió forintos felajánlásával – akkor a Richter Gedeon volt, amely ebben az évben is ellátogat városunkba. Az idén alapításának 100. évfordulóját ünneplő gyógyszercég ezúttal az Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Egyesület meghívására érkezett városunkba, a Munkás Művelődési Központba (MMK).

A Richter Gedeon által felkért szakemberek előadásokat tartottak és szűréseket is végeztek az idős embereknek az MMK-ban
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 

Sümegi Lajos, a szervezet elnöke, aki egyébként Dunaújváros MJV Önkormányzata Idősügyi Tanácsának alelnöke is – lapunk megkeresésére –, elmondta, hogy az egészségügy számos területéről a Richter Gedeon által felkért szakemberek, orvosok tartottak előadásokat a nyugdíjasoknak, akik a helyszínen prevenciós vizsgálatokon is részt vehettek.

A Richter Gedeon PR munkatársa, Otrok Erika lapunknak elmondta, hogy ez a program az idősek számára létrehozott program, amellyel (azt folyamatosan frissítve) már közel tíz éve járják az országot. Ezt egészségnapnak hívják, ahol olyan előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők, amelyekben ennek a korosztálynak a betegségeiről, azok megelőzéséről, kezeléséről szólnak.

Akik oda elmentek, a legaktuálisabb információkhoz juthattak hozzá. A cég munkatársa elmondta, az a tapasztalatuk, hogy az idős emberek legtöbbször a család fejének is tekinthetők, és azokat az információkat, amelyeket ilyenkor megkapnak, beviszik a családba, ahol ezt a tudást aztán átadják az őket követő generáció(k)nak. Ezzel példát mutatva az életmódváltás szükségességéről, mindezt a megelőzés, a prevenció jegyében.

Ezzel a programmal járják az országot, minden rendezvényük nagy érdeklődést vonz, ami számukra azt jelenti, hogy az egészségprogramjukhoz kötődő információkat széles körben tudják terjeszteni. Mindez a Richter társadalmi szerepvállalásával függ össze. Ezen a Richter-napon az előadásokkal és a velük párhuzamosan végzett depresszió- és memória-tanácsadással és szűréssel együtt az oktatás és az egészségügy komplex formában jelent meg.

A társadalmi elvárások szerint

A Richter meghatározó szereplője a magyar gazdaságnak, hosszú távú terveit azonban nemcsak a gazdasági, hanem a környezeti és a társadalmi elvárások figyelembevételével alakítja ki. A társaság a társadalom egészéért is felelősnek érzi magát, amely nem csupán az emberek gyógyításában és az ehhez szükséges kutatási-fejlesztési tevékenységekben merül ki, hanem abban is, hogy nagy hangsúlyt fektet társadalmi programjainak kidolgozására. Számos egészségügyi, oktatási és környezetvédelmi kezdeményezést támogat és anyagi segítséget is nyújt különböző egészségügyi szervezeteknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában