vakáció a Balaton partján

2019.08.27. 08:00

Zánkán bebizonyosodott: „A tábor összeköt!”

A Tábor összeköt – Erzsébet táborok keretein belül élménytáborban vehetett részt a Szabó Magda Református Iskola 46 tanulója és 5 kísérője, remek időben, augusztus 18–23-ig.

duol.hu

Az Erzsébet tábororok hazánk legnagyobb táborozási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyerekekért Alapítvány valósított meg. Valóban Kárpát-medencei tábor volt, hiszen találkoztunk ott kárpátaljai, felvidéki, erdélyi, vajdasági és horvátországi csoportokkal is. Ebben a X. turnusban is 2500 gyermek nyaralhatott egy hétig ingyen Zánkán, a Balaton partján.

Nagyon sok színes programon vehettek részt a csoportok, mindenki saját választása szerint.

A dunaújvárosi Szabó Magda iskola diákjai jól érezték magukat a táborban
Fotó: beküldött kép

A több mint 100 hektáros területen a környezeti értékek, a friss levegő és a Balaton adta vízi lehetőségek mellett egyebek között kalandpark, kézműves programok, sportvetélkedők, különböző játékok (trambulin, számháború, lézerharc, egy perc és nyersz!) drog­prevenciós foglalkozás, kutyabemutató, lovasíjász bemutató, táncház, sportágválasztó, sétahajózás, sárkányhajózás, vicces kémiai, fizikai kísérletek bemutatója, koncertek, diszkó, és sok minden várta még a gyerekeket.

Mint minden táborban, itt is volt tábornyitó és táborzáró ceremónia zászló fel-, illetve levonással, csatakiáltással altáboronként. Ami mégis a legfelemelőbb volt az az augusztus 20-i megemlékezés volt. A tábor stadionjában helyet foglaló több mint 3000 résztvevő közösen elénekelte a Himnuszt, elmondta a Mi Atyánk imádságot, megtekintette az új kenyér megszentelését, majd egy csodálatos tűzijátékban lehetett része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában