Városszerte telepítik a berendezéseket

2019.08.06. 08:00

Visszaszámlálókkal segítik a közlekedést

A Dunaújváros területén lévő forgalomirányító berendezésekhez önkormányzatunk már korábban megkezdte a visszaszámlálók telepítését, amelyek nagyban hozzájárulnak a korszerű és biztonságos közlekedés megvalósításához. Ezt a lakosság és a rendvédelmi szervek részéről is többször megerősítették már.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

A közlekedés biztonságának további növelése érdekében több, számlálóval még nem rendelkező helyszínre, azaz az Aranyvölgyi út–Apáczai Cs. J. utca jelzőlámpás csomópontjához, a Dózsa Gy. út–Táncsics M. utca csomópontjához, a Magyar út–Petőfi S. út–Tolsztoj utca csomópontjához, a Szórád M. út–Esze T. utca–Köztársaság utca csomópontjához, a Városháza tér–Dózsa Gy. út jelzőlámpás csomópontjához, a Vasmű út–Építők útja jelzőlámpás csomópontjához helyeznek ki ilyen berendezéseket augusztus hónap folyamán. (Az új eszköz a Dózsa Gy. út–Kallós D. utca–Bocskai I. utca jelzőlámpás csomópontjánál már működik is.)

A Kallósnál már működik a visszaszámláló
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A kivitelezést a nyertes Swarco Traffic Hungaria Kft. végzi az önkormányzattal kötött vállalkozási szerződés keretében mintegy 9 millió forint összegben. A munkálatok augusztus 31-i határidővel folynak, a telepítések során pedig ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk az autósoknak, így kérik a gépjárművezetők fokozott figyelmét. Különös tekintettel arra, hogy városszerte több felújítás és korszerűsítés folyik egymással párhuzamosan, ami fennakadásokhoz vezethet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában