Gazdag programokat kínált az ifjúsági délután

2019.08.29. 17:30

Színes lett Perkáta a mosatni nyáron is

Az idei évben is megszervezte a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület az Ifi feszt – Színezd újra Perkátát elnevezésű programját. Az idén több helyszíne is volt a programnak.

dh

Perkáta Az Ifi feszt – Színezd újra Perkátát program megnyitóünnepségén elsőként Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte az összegyűlteket. Elmondta, hogy nagy tisztelettel adózik az egyesület tevékenységének, és gratulált az idei rendezvényhez, majd átadta a szót Horváth Dórának, az ifjúsági egyesület elnökének. Ezt követően az összes perkátainak ajánlotta az egyesület által készített mezítlábas ösvényt, majd felkérte Albert Grétát, az Ifi feszt arcát, hogy mondja el a nap jelmondatát: Ifi feszt – Színezd újra Perkátát!

Ármán Szvetlána és Palóka Evelin szép, színes hajfonattal

Átadták a mezítlábas ösvényt is

A megnyitót követően átadták a mezítlábas ösvényt, amelynek közepébe a szervezők elültették az ifjúság fáját.

A délután során számos érdekes és izgalmas programmal készültek a szervezők a kilátogatóknak. A kastélykertben arcfestéssel, csillámtetoválással, hajfonással, lovaglással, graffitizéssel, baba-mama játékokkal és a tűzoltóság általi habpartival várták a fiatalokat. 17 órakor a Falkaland tartott kutyás bemutatót, amelyet gyerekek és felnőttek egyaránt vártak. A színpadi programok során aikidó, a Kleopatra Bellydance Group hastánccsoport, valamint Hosnyánszki Katinka, Nagy Péter Dávid, Kátai Hanna és Kanyári Levente néptáncbemutatóját tekinthették meg, majd 18 órakor az Arrhythmia zenekar játszott a közönségnek.

Falubeli finomságok

A falukemencénél hagyományos perkátai finomságot, krumplispitét készítettek a lelkes önkéntesek, s a labdarúgópályán buborékfoci-bajnokság vette kezdetét, amely mögött, a gyakorlópályán a Perkáta SE Endúró ­Motokrossz Szakosztálya, a Perkátai Kitaszítottak ­kros­­szmotoros mutatványai fogadták az érdeklődőket.

Szabó Bernadett és Romanoczki Kármen is szervező volt
Fotó: DH

Colorpartiban tetőzött

Az esti program is hasonlóan mozgalmasra sikerült: fél 8-kor a Groovehouse lépett fel az Ifi feszt színpadán, majd fergeteges diszkó vette kezdetét, amely éjfélkor colorpartiban tetőzött.

Az előző fesztiválok is nagyon jól sikerültek, de...

Horváth Dóra, a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke visszaemlékezett az első fesztiválra. A korábbi rendezvény még sokkal-sokkal szerényebb rendezvény volt, mint az ebben az évben megtartott. Horváth Dóra elmondta egyebek mellett a következőket:

– Az idei már a negyedik alkalom, amikor „ifi feszt”-re várjuk a perkátai fiatalokat és minden korosztályt. A mostani már jóval nagyobb szabású, mint az első, sokkal több fiatal dolgozik rajta, mind a szervezés, mind a megvalósítás során – mondta az elnök a beszédében. – Sőt, nem csupán az ifjúság, hanem az örök ifjúság és az intézmények is a rendezvény mellé állnak, segítik az egyesület munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában