A Technikum városrészben élők biztonságáért

2019.08.02. 09:00

Saját bázist kapott a Pannon Polgárőrség az önkormányzattól

Augusztus 1-jével, öt évre költözhet be az Esze Tamás utca 13. szám alatt található, önkormányzati tulajdonban álló közösségi épületrészbe.

Szabó Szabolcs

20190801 Cserna Gábor Dunaújváros polgármester és Iván László képviselő Pentele polgárőrség új irodáját nézte Dunaújváros Technikum városrész Fotón: Király Balázs körzeti megbízott, Cserna Gábor polgármester, Iván László képviselő Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A Peczen Antal által vezetett Pannon Polgárőrség, amelynek célja, hogy hatékony munkájával erősítse a környéken élő lakók

Peczen Antal polgárőrvezető
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

szubjektív biztonságérzetét. A polgárőrök társbérletbe költöztek, ugyanis ebben a 135 négyzetméteres közösségi helyiségben működik a városrész nyugdíjas-egyesülete is.

Az ünnepélyes megnyitón Cserna Gábor polgármester elmondta, a város önkormányzata hosszú évek óta kiemelten támogatja a négy helyi polgárőr-egyesület munkáját. A program keretében kaptak önálló bázist a Pannon polgárőrök, akiket plusz egymillió forintos támogatással is segít a város. Minderről júniusi ülésén döntött a képviselő-testület.

– A lakók jelzései alapján a legfőbb gondot a közterületen történő szeszesital-fogyasztás és az ebből fakadó konfliktusok jelentik, de akadt már probléma a szemeteléssel is – bízom abban, hogy a polgárőrök fokozott jelenléte megoldást jelenthet e gondokra – tette hozzá a polgármester. Iván László, a választókerület képviselője kiemelte: 2014 óta dolgozik a Technikum fejlődéséért.

Városrészi lakók és polgárőrök is ott voltak a megnyitón

A lakók felvetéseit és igényeit figyelembe véve igyekeznek lépésről lépésre haladni. Így történt ez a már megvalósult parkolóbővítéseknél, valamint a korábbi zöld rendelőintézet teljes körű felújításánál és funkcióváltásánál is.

– A Technikumban élők biztonsága az egyik legfontosabb kérdés, ezért is szorgalmaztam hosszú időn keresztül, hogy önálló irodát kapjanak a polgárőrök. Örömmel tölt el, hogy ez megvalósult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában